BERGEN/LIER: Det ble en overlegen tresetts-seier i mot bergenslaget BSI, med settene 16-25, 21-25 og 17-25. Med andre ord var det ingen tvil om hvilket lag som hadde kontroll på kampen.

– Alt stemte

Lier Volleyballklubb tok dermed sin første seier denne sesongen, og har nå tre poengs forsprang ned til BSI i bunn av tabellen i 1. divisjon.

– Det var rett og slett en kamp hvor alt stemte. Vi hadde godt servepress og det gjorde at motstanderlaget slet og ble presset, forteller Britt Celine Oldebråten i Lier VBK.

– Det var på tide med en seier. Nå satser vi på flere seire, sier volleyballspilleren.

De rødkledde bet godt fra seg, og har virkelig fått fart på sakene etter en krevende start på sesongen. Kamp etter kamp har de slitt med å få hull på byllen, men jentene har sett tegn til bedring den siste tiden.

Krevende så langt

Og i Bergen fikk jentene endelig lønn for strevet.

– Vi har mistet noen spillere fra sesongen i fjor, samtidig som vi har fått inn en del nye. Det tar tid å bli samspilte, men vi hadde også noen veldig bra kamper før jul. Blant annet to femsettskamper mot Tønsberg og KSK, der vi tok poeng i begge kamper, sier Oldebråten.

Blant annet kampen mot sørlendingene KSK rett før jul var en kamp de gjerne skulle sett de kunne komme fra med alle poengene i behold.

Tror de klarer seg

– Vi burde vunnet 3-0, men de vant til slutt 3-2, sier hun.

Det betyr uansett at volleyballjentene nå har fem poeng, og sånn sett kjemper om å unngå nedrykk til 2. divisjon.

– Det er vel i teorien en fare for å rykke ned. Det er det, men vi satser på å klare oss. Som det er i dag er det uansett for få lag i 1. divisjon, og i fjor fikk lagene som skulle rykke ned muligheten til å bli, sier Oldebråten, som dermed tror volleyballjentene kan klare seg til tross for hvordan sesongen ender sportslig.

Likevel er det ingen tvil om at seieren sist helg gir mersmak for å prestere nå som jentene blir mer samspilte. Neste kamp er i Syllinghallen 13. februar mot nettopp KSK.