Vivas framtid – Høyre overrasker

Lars Haugen, gruppeleder Lier Frp

Lars Haugen, gruppeleder Lier Frp

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lier Høyre sier nei til konkurranse for Viva IKS.

I formannskapsmøtet 7. desember ble det med 12 mot 1 stemme (Frp) avgjort at Lier kommune skal forhandle med Asker for å videreføre Viva (vei, vann og avløp).

Kan gjøres bedre og billigere

Lier Frp er av den oppfatning at mange av de tjenestene Viva gjør på vegne av kommunen kan utføres minst like bra, og betydelig billigere, på kontrakt med private entreprenører.

I Lier er det mange kompetente og kvalitetsbevisste entreprenør som kan utføre den jobben Viva nå gjør. Noe som igjen fører til lavere kommunale avgifter på dette tjenesteområdet.

Det er derfor høyst overraskende at Lier Høyre ikke ønsker å vurdere eller utrede bruk av private løsninger.

Høyre med følge, ønsket ikke engang å debattere forslaget fra Frp.

Saksbehandlingen i formannskapet av denne viktige saken tok cirka 4 minutter.

Selvkostpopulisme

Dette kan skyldes at det på et såkalt Eierseminar i oktober 2017 (Thon hotell i Åsgårdstrand) allerede er besluttet hva som skal gjøres videre med selskaper som Alier AS og Viva.

Dette fører blant annet til at disse tydeligvis «ubehagelige» sakene ikke kommer til avgjørelse før etter kommunevalget i 2019.

Lier Høyre sin interesse for lave kommunale avgifter og selvkost fremstår som lite troverdig.

Jeg viser her til en omfattende artikkel i Lierposten 7. desember (link til saken under), hvor Høyres gruppeleder plutselig har blitt bekymret for det høye nivået på avgifter til vann, avløp med mer.

Lier Høyre driver med selvkostpopulisme.

Artikkeltags