Det melder Lier kommune i en pressemelding.

Forrige fredag ble det kjent at regjeringen har besluttet å tilbu alle personer over 18 år en oppfriskningsdose av koronavaksinen.

Helsemyndighetene har ikke gitt en anbefaling om å ta oppfriskningsdose (dose 4) for de mellom 18-64 år uten underliggende sykdommer, men dette er nå et tilbud for de som ønsker det. Det samme gjelder for helsepersonell.

Om du er i denne gruppa og ønsker oppfriskningsdose (dose 4), ta kontakt med Lier kommune på e-post ([email protected]). E-posten er betjent på dagtid på hverdager, men ikke i helger eller på helligdager.

Informasjon fra FHI

Folkehelseinstituttet (FHI) vurderer at gruppen 18-64 år uten underliggende risiko per nå ikke inkluderes som en av målgruppene som anbefales en ny oppfriskningsdose, men at det likevel åpnes opp for at de som selv ønsker det kan ta en ny oppfriskningsdose.

Denne åpningen kan være mer aktuell for de eldste i aldersgruppen enn de yngste, særlig de som til nå kun har takket ja til to doser.

FHI melder at nytten av ny oppfriskningsdose (dose 4) vil være begrenset fordi de fleste så langt har tatt de anbefalte dosene, og mange har i tillegg relativt nylig gjennomgått infeksjon.

Det kan være andre behov enn medisinske som kan ligge til grunn for at enkelte ønsker å la seg vaksinere. Dette kan være reise, beskytte sine omgivelser eller redusere faren for mer plagsomme symptomer etter smitte eller generell uro for sykdommen.