Avblåser oppfordring om å koke vannet

RENT VANN I SPRINGEN: Vannet på Tranby er "friskmeldt", og dermed trenger beboerne ikke lenger å koke vann som skal drikkes eller brukes til matlaging.

RENT VANN I SPRINGEN: Vannet på Tranby er "friskmeldt", og dermed trenger beboerne ikke lenger å koke vann som skal drikkes eller brukes til matlaging. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboere på Tranby trenger ikke lenger å koke vann som skal drikkes eller brukes til matlaging.

DEL

TRANBY: Natt til tirsdag og tirsdag morgen oppsto det flere vannlekkasjer som rammet området Tranby - Lyngås - Nordal.

Viva IKS (Vestviken interkommunale vei- vann- og avløpsselskap) sendte tirsdag formiddag ut sms til beboere i de aktuelle områdene, med oppfordring om å koke alt vann som skulle brukes til å drikke eller til matlaging.

"Etter nattens hendelse anbefaler vi at drikkevann og vann som skal brukes til matlaging bør kokes før bruk. Vannprøver er tatt, og svar på prøvene foreligger oss innen 24 timer. Nytt varsel vil bli gitt når vi har fått svar på analysen", het det i den første meldingen, som ble sendt ut tirsdag klokken 11.55.

Nå har Viva fått svar på vannprøvene.

"Varslet anbefaling om koking av vannat er avblåst. Analysen på vannprøven var bra", heter det i meldingen som ble sendt ut onsdag klokken 13.24.

Styrer Turid Oma i Akebakken barnehage var blant dem som måtte be sine ansatte om å helle ut vannet fra vannflaskene til barna, og løpe til butikken for å kjøpe vann da den første meldingen fra Viva kom.

Men nå kan altså barnehagebarna - og alle andre i Tranby-området - igjen trygt drikke vann direkte fra springen.

Artikkeltags