Campingvogn-morderen

Bildetekst Bildetekst

Bildetekst Bildetekst

Av
DEL

MeningerDen sikreste måten å ta livet av en campingvogn er en søndagstur langs Vestsiden av lierdalen. Veien vil gjøre all jobben for deg, så alt du trenger å konsentrere deg om er at bilen ikke stryker med i forsøket. Veiene i Lier har hull, humper, telehiv, ja, alt man trenger for å skrote både bil og henger på en enkel tur. Det strekker seg hele veien fra Egge til Modumgrensen, og litt til. Du trenger heller ikke å bekymre deg for hvor du bør legge deg i veibanen, for om du ikke legger deg i motsatt kjøreretning går både bunnpanne og fjærer.

Om man derimot ønsker å ha bilen hel og fin etter kjøreturen, er ikke en tur langs denne fylkesveien, Fv21, et alternativ for deg. Da vil det derimot lønne seg å kjøre veien på andre siden av Finnemarka, selv om det vil medføre både lengre reisevei og mer drivstoffutslipp.

Denne fylkesveien er for mange hverdagens lastverk. Skal du på jobb eller til skolen, får du håpe at forsikringen din er god nok til å dekke i alle fall en liten prosentandel av alle verkstedbesøkene du må medberegne i reiseregninga di.

Dette fungerer ikke! For at folk flest skal kunne bo i hele Lier, og for at befolkningen i området skal kunne øke, setter samfunnet som krav at du skal kunne reise til og fra jobb uten å måtte levere bilen din på verkstedet hver måned. Lier Senterparti vil ha fokus på både lokale veier og fylkesveier. Vi vil ha fokus på vedlikehold og opprusting av veiene, slik at alle skal kunne komme seg frem. Lier Senterparti har fokus på hele Lier.

Det må bevilges mer midler. Mer midler til vedlikehold, for dagens håndtering holder ikke mål. Ved nedbøren som kom sommeren 2017, kom sannheten frem. Sannheten om tette stikkrenner, grøfter som ikke lenger ledet vannet, men som derimot hadde demninger som sørget for oversvømmelser hos flere av de bosatte langs vegen. Mer midler til en opprusting av veien, som skal sørge for at hverdagspendlerne skal kunne benytte veien uten å måtte bygge opp gjeld på grunn av overprisa verkstedregninger.

Dette er et spørsmål om både stedsutvikling, miljø, samferdsel og ikke minst trivsel for alle de som benytter veien hver bidige dag. Kjære Buskerud fylkeskommune, eller skal jeg si Viken, ikke la Lier bli kjent for veien som dreper campingvogner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags