Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Varsler 15 centimeter snø – sender ut farevarsel

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel. Det er ventet 15 centimeter snø i morgen.

(Drammens Tidende)

Winter is coming. Ja, i natt kan du altså benke deg ned for å få med deg den ferskeste episoden av eposet «Game of Thrones».

Og om du synes hovedpersonene i denne serien møter på strabasiøse utfordringer, kan du skjenke en liten tanke til deg selv. For mandagen blir mildt sagt utfordrende i vårt distrikt.

Meteorologisk institutt har nemlig sendt ut gult farevarsel om snø og vanskelige kjøreforhold i morgen. Ja, du leste riktig. Det skal snø mandag 6. mai.

Les også

Fyringsolje rant ut i Lierelva

 

Våkner til blåmandag og fem cm snø

– Vi har sendt ut dette farevarselet. Vi tenker oss at det er nedre delen av Buskerud, som altså inkluderer Drammen, Kongsberg-området og videre opp mot Tyrifjorden, som er det området i fylket vi ser for oss at er mest utsatt for mye snø, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Det er en kald atmosfære vi har nå, og temperaturen i morgen vil ligge nær null grader.

– Så er det et lavtrykk som utvikler seg i området og forsterker seg. Det gjør at det blir nedbør. Det begynner til natten, varer gjennom mesteparten av morgendagen. Allerede i morgen tidlig kan det ha kommet fem centimeter snø, sier Haga.

Dette vil føre til vanskelige kjøreforhold, og sommerdekk kan være dårlig egnet til dette føret.

– Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, råder Meteorologisk institutt.

Les også

Nå bør du sjekke deg for flått

 

Venter 15 centimeter totalt

I farevarselet skriver de at det ventes 5 til 25 cm snø i nordlige deler av Vestfold, nedre deler av Buskerud, i Oslo og Akershus og i sørlige deler av Oppland og Hedmark.

For vårt distrikt er det ventet opp mot 15 centimeter snø.

– Det kan komme 15 centimeter til sammen i området. Nede i byen i Drammen kan det bli litt slapsete, mens det i Konnerud og omegn rundt mest sannsynlig kommer som snø, sier Haga.

Han tror ikke det kommer så mye som 25 cm i vårt distrikt, men sier det er en fare for dette i Oppland og Hedmark.

Vel, 15 centimeter er uansett mye mer enn de fleste har skodd seg for nå. Den kalde fronten er over oss for en stakket stund.

– Det blir lettere igjen på tirsdag, men fortsatt med en kjølig værtype. Torsdag og fredag vil det igjen komme mer nedbør, men da vil det være mer av typen sludd og regn i lavlandet.

Les også

Rykket ut etter meldinger om masseslagsmål

 

Kommentarer til denne saken