Gå til sidens hovedinnhold

Det beste påskeværet får du til fjells – slik blir påsken

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ser ut som om du bør komme deg opp i fjellet hvis du vil få med deg det aller beste påskeværet. Men det blir ikke så verst i lavlandet heller altså.

(Drammens Tidende)

DRAMMENSOMRÅDET: Prognosene til Meteorologisk institutt viser at det skal bli en fin påske. Det beste været kommer litt sent og skal avslutte sterkt, skal vi tro vakthavende meteorolog Martin Granerød.

– I Drammensområdet starter det litt trått. Fredag vil det være overskyet, perioder med sludd og sjanse for regn utover dagen. Det blir nok økende vind i fjellet fra og med i dag, men over helga vil nok dette stilne, sier Granerød.

Granerød oppfordrer alle som skal til fjells å sjekke vei- og føremeldinger da det skal bli en ganske frisk sørvestlig bris på vei opp til påskefjellet.

LES OGSÅ: Følg påsketrafikken her

Sol på søndag

Nå i helgen skal alt bli så mye bedre: Det gode påskeværet begynner så vidt på lørdag med oppholdsvær, litt høyere dagtemperaturer og muligens solgløtt utover dagen, ifølge meteorologen.

– Det er palmesøndag som stikker seg ut som den beste dagen. Da blir det strålende sol. I lavlandet blir det dagtemperaturer mellom 6 til 8 grader, sier Granerød.

LES OGSÅ: Her kan du sjekke bomkostnadene før du kjører til fjells

Kaldere til uka

– Mandag er det en kaldfront som også skal på påskeferie. Det kommer nok litt snø, og temperaturen synker til rundt null grader. Likevel vil det bli pent vær, sier meteorologen.

Resten av påsken ser det ut som om det blir veldig bra vær. Fra tirsdag og utover uka vil det bli lange perioder med sol. I østlandsområdet kan det komme lave skyer i lavlandet etter hvert. Dette er foreløpig noe usikkert.

Ifølge Granerød skal det bli omkring 10 til 15 minusgrader i fjellet fra og med tirsdagen av, selv om sola kan varme litt på.

– De som oppholder seg på fjellet vil nok ikke merke noe til skyene, for det er fjellet som stikker av med det beste påskeværet i år. Husk solfaktor, avslutter Granerød.

LES OGSÅ: Brakar har kjøpt seks elbusser av Volvo

Kommentarer til denne saken