Droppet du utepilsen i dag? Det kan du angre på nå

BADET I SOL: Skutebrygga var nok en deilig plass å sitte i dag.

BADET I SOL: Skutebrygga var nok en deilig plass å sitte i dag. Foto:

Nå kommer vinteren tilbake.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: I dag var det ni grader og strålende sol i drammensdistriktet, og det var mange som var ute for å kjenne på forsmaken på våren.

Men brukte du ikke muligheten til å sitte i solveggen i dag, kan det bli lenge til neste gang.

– Det blir vesentlig kaldere, vi får litt andre luftmasser over Norge rett og slett. Vi har hatt varme luftmasser fra sør som er på vei vekk, disse erstattes med kjøligere luftmasser fra nord, forteller vakthavende meteorolog, Kristin Seter, ved Meteorologisk institutt.

– Lure-vår

Meteorologen forteller at vi i februar har hatt unormalt varmt vær, og at det nå vil bli mer normalt fremover.

– Det kan kanskje bli litt unormalt kaldt. Vi har hatt en slags lure-vår, mange har kjent på vårfølelsen og tatt en utepils og begynt å glede seg til sommer. Men nå kommer den kalde lufta og litt tilbakefall til vinteren, sier Seter.

I helga er det meldt plussgrader, mens det til uka skal ligge på rundt null grader ifølge langtidsvarselet. Blir det nedbør, betyr det at vi kan få nok en runde snø i distriktet.

– Det kan komme snø utover neste uke, kanskje allerede på søndag. Da kommer det en front som vil gi nedbør. Drammen er litt i grenseland på om det blir sludd eller snø, men jeg tror helst det blir snø. På en måte kommer vinteren tilbake, men det er normalt at vi får noen perioder med mildvær og kulde om hverandre, før det til slutt blir skikkelig vår.

Ikke vær redd – sommeren kommer

I fjor var det en kanonsommer i Norge. Hvorvidt vi vil få en lik eller ei kan ikke meteorologen si med sikkerhet, annet enn at det statistisk sett ikke er forventet en like varm sommer i år.

Men en ting er sikkert. Det blir sommer.

– Sommeren kommer. Men vi får altså først en periode med kjøligere luft, det er litt mer normalt.

Artikkeltags