– Viktig at vi unge også engasjerer oss

PÅ BESØK: FpUs Marius Svartås, Isabelle Jansen Søgård og Thomas Klingen besøkte Anne Rasch-Haugen og Christin E. Moen på Frogner.

PÅ BESØK: FpUs Marius Svartås, Isabelle Jansen Søgård og Thomas Klingen besøkte Anne Rasch-Haugen og Christin E. Moen på Frogner.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fremskrittspartiets ungdomspolitikere ønsket mer informasjon om Liers omsorgstilbud.

DEL

LIER: Derfor reiste de til Frogner sykehjem for å lære av virksomhetsleder Anne Rasch-Haugen og koordinatorsykepleier Christin E. Moen.

– For oss var det både nyttig og oppklarende. Vi ble tatt godt imot, og fikk gode svar på våre spørsmål, oppsummerer leder Marius Svartås i Drammen og Lier FpU.

– Vi er det eneste ungdomspartiet som har eldreomsorg som en av våre fanesaker. Nå har jeg litt mer kunnskap hvis jeg skulle bli valgt inn i kommunestyret, sier han.

Svartås står på åttendeplass på kommunevalglisten til Lier Frp.

Partiet går til valg med mål om at Lier skal bli en forsøkskommune for statlig finansiering av omsorgstjenestene. I tillegg vil de likestille private og offentlige sykehjem, etablere flere rehabiliteringsplasser, og utvide ansvarsområdet og utvide rådet for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Selv er han naturlig nok mest opptatt av skolepolitikk, men mener fokus på helse og omsorg er likevektig:

– Selv om dette ikke gjelder oss personlig så har vi alle forhold til besteforeldregenerasjonen. Og da er det greit å reise ut og høre hva de ansatte mener og få tilbakemelding på vår politikk, sier han.

Artikkeltags