På hjul til valget

Sprek ordførerkandidat: Gunn Cecilie Ringdal setter seg på sykkelsetet kl. 11.00 lørdag på Øverskogen, og skal sykle seg gjennom hele Lier.

Sprek ordførerkandidat: Gunn Cecilie Ringdal setter seg på sykkelsetet kl. 11.00 lørdag på Øverskogen, og skal sykle seg gjennom hele Lier.

Artikkelen er over 5 år gammel

Høyres ordførerkandidat sykler i gang valgkampen lørdag.

DEL

NØSTE: Og det er ikke få kilometer som skal tilbakelegges i løpet av lørdagen. Starten går i Øverskogen, og følget gir seg ikke før de – med diverse stopp – ender på Vitbank.

– Jeg gleder meg, og håper folk møter opp underveis, sier Gunn Cecilie Ringdal.

Behov for sykkelstier

Med dette håper hun blant annet å sette ekstra fokus på sykkel som framkomstmiddel.

– Det er bra for helsa og det er bra for miljøet. Jeg har syklet til og fra jobb i all slags vær de siste fire årene, så dette er noe jeg virkelig står inne for, sier Ringdal.

Hun mener det er viktig å legge alt til rette for hverdagssyklister, derfor ønsker de også fortsatt jobb for gang- og sykkelstier i Lier.

– Det begynner å bli bra her, men det må gjøres mer for at større deler av Lier får gang- og sykkelstier, sier hun.

Bytter ut krakken

Med å starte valgkampen på sykkelsetet ønsker Ringdal å bli Liers første sykkelordfører.

– Jeg vil også bytte ut ordførerkrakken med en ordførersykkel for å møte folk. På den måten håper jeg også å være et godt forbilde for hverdagssyklisten, sier hun.

Til sykkelturen har hun til og med fått en egen Høyre-trøye, så det er ingen som skal være i tvil om at det er ordførerkandidat på hjul.

Gjennom hele Lier

Sykkelturen starter fra Øverskogen, på «toppen», der veien deler seg mot Røine.

Første etappe går til Sylling, hvor hun blir å treffe på Høyre sin stand, og fra Sylling forseres vestsiden, til Baneveien og over Åmotveien til østsiden.

Så går turen forbi Nordal skole, de nye byggefeltene og miljøstasjonen på Lyngås, før turen går ned til nye Fosshagen og videre til Lierbyen.

– Vi kommer til å stoppe på standen vår i Lierbyen, og jeg håper flere kommer innom og tar en prat, sier Ringdal.

Fra Lierbyen går siste etappe til Vitbank langs den gamle jernbanetraseen fra Heggtoppen.

– Underveis ønsker jeg å få vist fram flere forhold og saker som har vært eller skal bli politisk behandlet, og som særlig gjelder miljø og «grønne Lier», sier hun, og nevner blant annet den nye gang- og sykkelveien fra Egge til Lierbyen, miljøstasjonen på Lyngås, nye Fosshagen som miljøvennlig bygg, Hegg skole og den nye sykkel-motorveien fra Lierbyen mot Drammen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken