Nå frir de til småpartiene

Klar for kamp: Både  Gunn Cecilie Ringdal (bildet) og Tonje Evju er klar for å møte de mindre partiene for å diskutere framtidens konstellasjoner. Arkivfoto: Simen Næss hagen

Klar for kamp: Både Gunn Cecilie Ringdal (bildet) og Tonje Evju er klar for å møte de mindre partiene for å diskutere framtidens konstellasjoner. Arkivfoto: Simen Næss hagen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De to store henter fram sine mest sjarmerende sider, og frir til de minste.

DEL

LIER: For selv om de lokale partiene for alvor starter sine valgkamper om en uke, så er møtevirksomheten, posisjoneringen og samtalene på bakrommet godt i gang allerede.

Høyres ordførerkandidat, Gunn Cecilie Ringdal, har vært aktiv siden hun takket ja til nominasjonen, og bekrefter at hun har hatt, eller skal ta, kontakt for å møte partier de i dag samarbeider med.

– Jeg er opptatt av å vise både hva Høyre og jeg som person står for. Og å vise at vi ønsker å fortsette det samarbeidet vi har i dag, sier hun.

Selv om Høyre har hatt ordføreren i 40 år, tar hun ingenting som en selvfølge.

– Ingenting er avgjort før alt er avgjort, men jeg vil vise velgerne at jeg ønsker et bredt borgerlig samarbeid, sier Ringdal.

– Må ha allianser

I dag består det borgerlige samarbeidet av Høyre, Frp, KrF, Venstre og Sp.

Det er et samarbeid Aps ordførerkandidat Tonje Evju vil rokke ved.

– Det er i hvert fall ingen tvil om at verken Høyre eller Arbeiderpartiet kan regjere alene. Derfor må vi ut og søke allianser. Hvilke partier de øvrige partier velger å støtte, blir derfor et politisk valg de må gjøre, sier hun.

Evju ønsker ikke å bekrefte hvilke møter partiet har hatt.

– Det jeg kan si er at vi ønsker å innlede samtaler med samtlige aktuelle samarbeidspartnere. Jeg både tror og håper at Ap vil gjøre et godt valg i Lier, men i likhet med Høyre vil ikke det holde for å få ordførervervet. Vi er nødt til å ha et samarbeid med øvrige partier, sier hun.

Spennende valg

Nasjonale og kommunale trender brukket ned for Lier, viser et jevnere valgresultat enn på mange perioder.

Trendene viser en oppgang for Arbeiderpartiet (16 representanter i kommunestyret i dag) og en svak nedgang for Høyre (20).

De samme trender viser at Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil få én eller to plasser i kommunestyret, og at Frp (5) samt SV, Sp, Venstre og KrF (2 hver) må kjempe for å opprettholde antall representanter i kommunestyret (totalt 49).

– Det viser at det er veldig åpent i Lier, og jeg tror at Sp og Venstre blir jokerne, sier Tonje Evju.

Også Gunn Cecilie Ringdal tror det blir spenning helt til siste slutt:

– Jeg fokuserer likevel ikke så veldig mye på det. Det som er viktig for meg er å vise at Høyre kommer med nye politiske løsninger for en trygg utvikling i Lier. Lier står foran store utfordringer i årene som kommer, og det er viktig for meg å vise at jeg er kapabel til å ta på meg rollen som ordfører, sier hun.

Derfor har hun også vært aktiv både i sosiale medier, i debattspaltene og i redaksjonelle saker siden hun takket ja til nominasjonen.

– For meg har det vært viktig å være aktiv over tid, og ikke bare de siste fire ukene før valgkampen. Jeg liker å forklare hvorfor jeg mener som jeg gjør. Det er farlig å stemme på partier på bakgrunn av små retoriske budskap, sier hun.

Artikkeltags