Knut Olav Kals er mannen som står bak oppbyggingen av Haugstua, og er medforfatter i den kommende boken i skikongen Thorleif Haug.

1. Nevn en ting folk ikke vet om deg

Jeg har vær med sangkor i mange år, men akkurat ligger det litt på hylla. Gikk fra bass til tenor. Det har gjort at jeg har lært meg å bruke stemmen ved formidling.

2. Hvordan ser en perfekt fridag ut for deg

Det er ikke alltid jeg klarer å skille mellom hverdag og fridag,. Det går i en smørje i positiv forstand. Dette med Hauern, samt at jeg er med i politikken og engasjerer meg frivillig kirken, gjør at jeg får bredere perspektiv på en del ting. At jeg er med som frivillig klokker i Frogner kirke, gjør noe med meg.

Knut Olav Kals

Alder: 58

Bosted: Vivelstaddalen

Yrke: Kulturformidler

Aktuell: Står bak gjenreisningen av Haugstua og minnet om skikongen Thorleif Haug som danner grunnlaget for et historisk OL-samarbeid mellom Lier og Chamonix.

3. Hva har du på nattbordet?

Det er en liten bok av Helen Exley som heter Vennskap 365. Det er en årskalender, der det står det små ord og uttrykk om kjærlighet og vennskap. Dagens sitat: Det ser ut til å være meningen at lykken skal deles.

4. Hvilke tre ting ville du reddet først i en brann?

Først og fremst ville jeg sørget for at manuskriptet til boken om Thorleif Haug ikke gikk med. Og så måtte tatt med reine sokker så jeg ikke fryser på beina. Du vet at det er et ordtak som heter: Er du tørr på beina og har reine sokker, så fryser du ikke. Det siste? Ja, det må vel bli tannbørsten da.

5. Hvilken egenskap eller talent skulle du gjerne hatt?

Jeg skulle gjerne vært en profesjonell trompetist. For meg er Ole Edvard Edvardsen. Når han spiller Vidda så bli jeg mektig imponert over å kunne formidle med en slik kraft.

6. Hvilket sted i Lier er ditt favorittsted?

Det er Haugstua og Årkvisla. Konkret må derfor svare peisen på Haugstua. Hvor varmen vi kjenner er hauerns ånd, og flammen vi ser er vår olympiske ild og ledetråd.

7. Hvilken konsert var du på sist?

Det var i desember med Eiker kantori i Frogner kirke. Det var fantastisk opplevelse. Og noe av det som også gleder er at Frogner kirke er i ferd med å bli en skikkelig konsertareana.

8. Hvem vil du helst be med ut på middag?

Det er jo så mange., men tror jeg må svare Gerhard Heiberg. En samtale med han under fire øyne er svært lærerikt.

9. Hvem ser du opp til?

da må jeg svare Thorleif Haug fordi jeg har lært han så godt å kjenne. Når jeg ser de verdiene han var en budbringer for på den tiden , og setter et paralelt me dagen i dag så er de verdiene så tidsaktuelle som de aldri har vært før. Nettopp fordi verden har blitt mindre og mineren og mer og mer sårba .og at vi mennesker må gi vherandre mulighet til åbry seg og vise nestekjærlig og rausehet.

9. Når - og hvorfor - gråt du sist?

Det var i går kveld (onsdag 5. februar, red. anm.) når klokka var cirka 19.00 og jeg fikk bekreftet at intensjonsavtalen mellom Camonix og Lier var signert av de to ordførerne.