LIERBYEN: Det er nemlig nesten skremmende hvor mange talentfulle ungdommer det finnes i kommunen, og årets UKM (Ung Kultur Møtes) var stedet hvor over 100 av disse viste fram hva de kan.

Tettpakket program

Sang og musikk, dans og billedkunst, og mye mer sto på det tettpakkede programmet.

Så tettpakket var det at det måtte hele tre forestillinger til, én fredag kveld, to lørdag – for at alle de 42 sceneinnslagene skulle få vist seg fram.

Og det var alt fra klassiske perler og rock, til moderne dans og DJ-mix som ble presentert for publikum.

Mer enn bare scene

Men det er også mye mer som går inn under UKM, blant annet Unge arrangører, som gjorde en fantastisk jobb med gjennomføringen av hele UKM.

I denne gruppa var det også en egen medieavdeling, og de nærmest revolusjonerte oppgaven sin ifølge prosjektleder for UKM Morten Evensen.

Bildeserie

Se bildene fra UKM lørdag

– De tenker helt annerledes enn oss voksne. Det er en helt annen verden, sa han og fortalte at det gikk unna med både Facebook, Instagram og Snapchat. Med live video, selfie-konkurranser og andre ting de ikke hadde tenkt på.

Irene Risan og Marius Jarlhof som er to av dem som var med på mediagruppa var ikke i tvil om at det var både morsomt og lærerikt.

Bildeserie

UKM er i gang - se bildene her

– Jeg elsker å ta bilder og har stilt ut kunstfoto før. Redigering har jeg holdt på med siden 4. klasse, og det her er så kult å være med på, sa Irene, og Marius var helt enig.

– Dette er kjempegod læring. Både i å jobbe med mennesker, med foto og med kamera generelt. Og det er så god stemning her, sa han.

En suksess

Det er ikke vanskelig å fastslå at årets UKM i Lier ble en suksess, og Katrine Smemo Granlund fra kulturkontoret var strålende fornøyd med hvordan gjennomføringen hadde fungert begge dagene.

– Det er så moro, og det så mange flinke og fine ungdommer her, sa hun.

Et fagpanel, bestående av Stein Styve, Maria Evensen, Per Åge Pedersen og Håvard Andreas Steensen, valgte ut hvem som gikk videre til fylkesfinalen.