LIERBYEN: – Det har gått knirkefritt, sier hovedansvarlig Rune Drangsland etter at siste artist har vært på scenen i UKM 2018.

Han må tenke seg litt om før han klarer å oppsummere helgen:

– Arrangementsmessig har det gått veldig bra. Alle har gjort en kjempejobb. Det har vært høy kvalitet og stor variasjon i det som ble levert på scenen. Det blir nok ingen lett jobb for fagpanelet å velge hvem som går videre til fylkesmønstringen.

Og det har han helt rett i.

Vanskelig jobb

På fagpanel-rommet er det rolig etter siste forestilling, men de har definitivt en jobb foran seg. Av 36 innslag, er det kun seks som kommer videre.

– Dette er kjempevanskelig, sier Per Åge Pedersen, og de andre nikker enig.

– Det er det virkelig, men dette har også vært veldig gøy, og. Ungdommen i Lier er utrolig flinke, legger Stein Styve til.

Uten sko

Et av dagens innslag ble framført av en saksofonkvartett. Kvartetten består av Herman Støa Sannes, Åsleik Jostein Johna Kapstad, Håkon Bryhn Ølberg og Andreas Hammer.

De spilte Fly me to the moon på hver sin versjon av instrumentet: alt, sopran, tenor og baryton. En ting som ble lagt merke til var at de alle sto på scenen uten sko. På spørsmål om hvorfor, forklarer de:

– Det har noe med at man får bedre bakkekontakt, og dermed klarer å spille bedre, sier de.

En flink gjeng, og de slo an hos publikum. De synes UKM er et veldig bra arrangement.

– Det er veldig godt organisert, og vi er fornøyd. Vi var noen råtasser på scenen, i hvert fall, sier Kapstad.

Råtasser på scenen, kanskje, men ikke like råtasser etter showet var over. Da alle deltakere gjorde seg klare til den store etterfesten, hvor det også blir avslørt hvem som går videre, valgte saksofon-gutta å reise hjem for å sove.

– Man blir trøtt og sliten av dette, og vi skal ha en konsert i morgen også, sier Støa Sannes.

Saken fortsetter under bildegalleriet

Bildeserie

UKM 2018

– Ikke verdens undergang

Anna Ouff Grøthe og Rebekka Rist er på vei ut døra på kulturscenen – klare for etterfesten på Lier Musikkverksted. De opptro sammen på gitar og trekkspill med Tango Libertango.

– Vi har tenkt oss på etterfesten. Det er klart det blir spennende å høre hvem som kommer videre, sier Ouff Grøthe.

Men det er ikke det viktigste i verden.

– Det hadde selvfølgelig vært gøy, men det er ikke verdens undergang hvis vi ikke kommer videre, sier Rist.

Strålende fornøyd

UKM ble altså en hit, og skal man tro arrangørene gikk alt etter planen. Det eneste Rune Drangsland har å utsette på det hele er at han håper å fylle flere seter neste år.

– Neste års utfordring blir å få enda flere publikummere hit. Jeg er fornøyd med oppmøtet, men det er fremdeles ledige seter, sier han, og legger til at han er fornøyd.

– Nei, vent. Jeg er strålende fornøyd.