LIERBYEN: Maintime fikk æren av å være det aller første innslaget på årets UKM.

Det er første gang de er med som et band, og deltar med to egenskrevne låter.

På første forestilling spilte de «You’re not alone», og skal spille igjen på andre forestilling. Bandet består av Monika, Magnus, Sara og Emilia.

Ønsket seg band

Maintime er et band som ble startet i juni i fjor på Nes, og har altså spilt sammen i nesten et år.

Monika – vokalist og gitarist i bandet, skulle spille konsert, og da ville hun gjerne ha et band som kunne spille for henne. Hun bestemte seg for å få med seg Magnus på gitar, Sara på piano, Bjørn på trommer og Morten på bass.

Hun var så fornøyd med prestasjonen deres på konserten, at de bestemte seg for å spille sammen fast.

Morten skulle dessverre starte på folkehøgskole et annet sted, og Bjørn møtte ikke på øvingene deres, så da var de bare Monika, Magnus og Sara.

Savnet etter en bassist dukket etter hvert opp, og da ble Emilia – som de kjente godt fra før, et naturlig valg.

Vil engasjere unge

Monika har frem til nå skrevet alle sangene bandet fremfører, men nå har også Emilia og Magnus vært med på låtskrivingen.

De skrev sangen Crimson, som handler om at man vil gjenoppleve fortiden, men er også åpen for andre tolkninger. Crimson ligger ute på soundcloud med brukernavn  «maintime», det same som de heter på Facebook.

Instagrambrukeren deres heter maintimemusic. Monika vil ikke fortelle så mye om hva tekstene hennes handler om, hun ønerker heller at folk skal tolke dem selv.

Bandet hadde hatt navnet Meanwhile til Emilia ble med i bandet.

Etter dette, ville de at bandet ikke bare skulle være «i mellomtiden», men at de er her og nå i nåtiden. Bandet har spilt på flere konserter, og i november arrangerte Monika og Emilia en veldedighetskonsert.

Bandet er svært opptatt av å engasjere yngre mennesker til å drive med musikk.