LIERBYEN: – UKM er årets høydepunkt. Jeg elsker dette. I fjor fikk jeg så mange nye venner, det er noe av det beste – å møte nye folk. Nå gleder jeg meg veldig til å være med dem igjen.

Det sier Erika Melhus fra Gullaug, som har vært med i UKM to ganger tidligere. I år stiller hun ut kunsten sin.

 

Opptog

Spenningen var til å ta og føle på en halvtime før årets UKM ble åpnet.

Folk strømmet på, og foajeen på Lier kulturscene var omgjort til et kult samlingspunkt for alle. Egen scene, kunstutstilling, kafé og sittegrupper preget lokalet.

Både ungdom og voksne ventet på startskuddet, og det kom i form av et opptog med ordfører Gunn Cecilie Ringdal i front.

 Alle deltakerne kom marsjerende ned fra andre etasje før Ringdal gikk på scenen og holdt sin åpningstale. Hun hyllet ungdommen som har stått på, og som skal stå på for å gjøre UKM mulig.

– Jeg blir litt ekstra glad når jeg vet at ungdommen synes det er gøy å arrangere dette her, fordi da vet de hva det er å jobbe dugnad. Og er det noe vi er glad i i Lier kommune så er det folk som står på for kommunen sin og for alle, sa hun under talen.

Hun avsluttet med å si:

– Jeg gleder meg. Heia alle ungdommene våre!

Bildeserie

UKM 2018

 

– Alle hjerter gleder seg

Det var mange ulike bidrag fra ungdom i alle aldre. Alt fra dansing til marimba og selvskrevne låter.

I år bindes det hele sammen av tre konferansierer, som stadig dukket opp på scenen for å introdusere hvert innslag med morsomme sprell. Publikum virket til å storkose seg og applausen satt løst.

Fornøyd var også hovedansvarlig for UKM Lier, Rune Drangsland.

– Alle hjerter gleder seg! Jeg er storfornøyd med kvelden. Alle leverte. Arrangørene var på hugget, artistene viste klasse og innlevelse, konferansierene skapte en flott ramme rundt forestillingen og livestreamen gikk knirkefritt, skriver han i en SMS til Lierposten etter arrangementet.

Morgendagen byr på to nye forestillinger, aktiviteter i gymsalen og annet moro.