Gå til sidens hovedinnhold

Treningssentrene kan åpne igjen

Etter å ha vært nedstengt siden november, åpner treningssentre i Lier igjen fra i morgen, onsdag.

Kjøpesentre og varehus kan også åpne fra denne datoen. Det melder Lier kommune i en pressemelding tirsdag.

Siden regneringen har bestemt at Lier skal ut av den såkalte ring 2, med kommuner som er pålagt særskilte koronatiltak, har kriseledelsen i kommunen revidert den lokale forskriften med smitteverntiltak.

Dermed kan treningssentre, kjøpesentre og varehus gjenåpnes fra onsdag 3. februar.

Forutsetningen for at treningssentre kan gjenåpne, er at alle besøkende registreres, og at treningssentrene følger den utarbeidede bransjestandarden for å drive smittevernfaglig forsvarlig.

Utendørs arrangementer

Det blir også tillatt for utendørs arrangementer i Lier for 50 personer når det ikke er fastmonterte seter. Ved fastmonterte seter kan det være inntil 200 personer fysisk til stede på utendørs arrangementer.

Med utendørs arrangementer i denne sammenheng menes sammenkomster som fremgår av covid-19-forskriften § 13, som blant annet innebærer at de skjer på offentlig sted eller utendørs arealer som leies eller lånes ut.

Fysisk aktivitet

Etter en liten, og forventet, topp i starten av januar har Lier nå en god utvikling i smittetallene.

– Vi følger situasjonen tett og gjør løpende vurderinger. Målet er å ha lavest mulig tiltaksbyrde samtidig som godt nok smittevern ivaretas, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal er glad for at kommune nå kan åpne opp for noen aktiviteter.

– Vi åpner nå opp for noe mer aktivitet, og de lettelsene vi nå kommer med er særlig knyttet til fysisk aktivitet og folkehelse. Samtidig må vi være forberedt på at ting kan endre seg raskt dersom vi får økt smittetrykk, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Kommunestyret skal behandle en sak om den lokale koronaforskriften i sitt møte 9. februar.

Da skal politikerne ta stilling til om det skal gjøres ytterligere endringer i den lokale forskriften.

Kommentarer til denne saken