God start på racingkarrieren

Marcus Påverud i sin splitter nye Citroen DS3.

Marcus Påverud i sin splitter nye Citroen DS3. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For første gang i en fullverdig bil fikk Marcus Påverud (14) Tranby bryne seg blant den danske racingeliten.

DEL

TRANBY/JYLLANDSRINGEN: Den første dagen skulle det kjøres en trening og en kvalifisering. På treningen overrasket 14-åringen de fleste rutinerte danskene med å sette en femtetid på den krevende banen Jyllandsringen.

Marcus Påverud skal i år kjøre en turboladet Citroen DS3 i en samkjørt serie i Norge og Danmark.

Utfordret av regnet

Til kvalifiseringen begynte det å regne, og dette ville bli Marcus sin første tur på regn i den nye bilen. Mesteparten av kvalifiseringen ble kjørt bak en sikkerhetsbil pågrunn av en krasj på banen, men når den først kjørte inn i depotet kunne Marcus sette en syvendetid.

– Safetycar lå på banen nesten hele kvalifiseringen, og når den kjørte inn ble jeg liggende bak en danske som sperret meg, forteller Marcus i en pressemelding.

Dagen etter var det tørket opp igjen og fra syvende startspor i første race kjørte Marcus et voksent løp og klatret opp til en femteplass. Denne plasseringen holdt han hele veien til mål noe som betyde gode poeng i både den danske og norske cupen.

En femteplass i debuten er slett ingen dårlig start for en 14-år gammel liung.

I det andre racet snur man startoppstillingen til de seks beste fra første runden, noe som gjorde at Marcus skulle starte fra andrestartspor. Her fikk han ingen god start og falt etterhvert bakover i feltet, men var like fullt heldig og unngikk en krasj i starten.

Leder den norske cupen

Fra femteplass begynte han å jakte fjerdeplassen og i de siste rundene ble  det uhyre tett mellom de to. Tilslutt måtte Marcus ta til takke med nok en femteplass og gode poeng.

– Det har vært en utrolig lærerik helg her i Danmark. Vi fikk med oss to femteplasser og veldig gode poeng i begge cupene. Nå leder vi den norske cupen og en sjetteplass i den danskecupen.

Neste løp kjøres på Rudskogen siste helgen i mai.

Artikkeltags