(Drammens Tidende)

LIER/DRAMMEN/EIKER: Klokka 23.05, fredag kveld, stoppet en politipatrulje en bil for kontroll på Ringeriksveien i Lier. Føreren, en mann i 50-åra fra Eiker, ble mistenkt for å være påvirket av rusmidler, og prøvene patruljen tok på stedet tydet også på dette, opplyser operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Trond Egil Groth.

– Vedkommende ble tatt med inn for en utvidet prøve, og vi beslagla førerkortet, sier Groth.

En drøy halvtime senere stoppet politiet en annen sjåfør, denne gangen i Konggata i Drammen.

– Det var en lokal mann i 50-åra, og føreren virket rusa. Han var også i besittelse av narkotika da politiet stoppet ham.

Ifølge Groth ble mannen tatt inn for utvidede prøver.

– Han er godt kjent av politiet fra tidligere, for alle mulige forhold. Mannen hadde ikke førerkort fra før.

Fikk flere meldinger om mistenkelig kjøring

Bare noen timer senere, like før klokka 02.00, fikk politiet flere meldinger om mistenkelig kjøring. Også dette på Ringeriksveien i Lier.

– Den siste meldingen vi får på den, er at den står stille og at skiltet på bilen ligger slengt i veibanen. Da var patruljen i nærheten og reiste bort.

I bilen satt det to personer, en kvinne og en mann.

– Han som førte bilen er i 60-åra og lokal. Førerkortet hans ble beslaglagt, og han ble tatt inn for utvidede prøver, siktet for ruskjøring, sier Groth.

Rolig natt

Operasjonslederen forteller at det er har vært en rolig natt i distriktet.

– På en vanlig fredagskveld/-natt er politiet mye i sentrum og forebygger blant annet ordensforstyrrelser. Når det er så stille som nå er vi litt mer mobile, sier Groth.

– Det er jo bra dere fant ruskjørerne og tok dem, da?

– Ja, men det er tre for mange.