Tilsvar til redaktør Pål Næss: «Slik lefler MDG med fakta»

Janicke Karin Solheim (MDG)

Janicke Karin Solheim (MDG) Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ingen er ufeilbarlige. Det er mulig vi i MDG har vært upresise, og det kan til og med hende at vi tar feil, men å «lefle med fakta», som Pål Næss skriver i Lierposten, holder vi oss faktisk for gode til. Vi er tvert imot spesielt opptatt av at det vi presenterer i enhver sammenheng skal være basert på fakta.

Som kjent kan «sannheten» ha flere ansikter. Det bør alle journalister være seg bevisste, og særlig en avisredaktør.

I flere av Lierpostens artikler har MDG sitt ønske om «fredning» av Hennumgrenda blitt påpekt. Vi har imidlertid hele tiden snakket om «vern» av Hennumgrenda, og jeg trodde det var dette jeg også hadde uttalt i det nevnte intervjuet i sommerferien. Jeg ble derfor overrasket over den store overskriften i Lierposten 6. juli; om at MDG ønsker «fredning». Dersom jeg brukte dette ordvalget, innrømmer jeg gjerne at det var uheldig, og beklager det til dem som følte seg truet av ordvalget. Vi har selvsagt aldri ment å «frede» Hennumgrenda i riksantikvarisk betydning.

Vi er forundret over at Lierposten i all hovedsak holder MDG eneansvarlig for forslaget i utvalget for miljø og plan som fikk et overveiende flertall med støtte fra alle partier unntatt Frp.

Dessuten undres vi over at Næss er til de grader fornærmet over Havellens ene setning i innlegget i Kommunestyret 8. september; der Havellen er kritisk til sakens fremstilling i «media» (Lierposten nevnes ikke).

Vi synes Lierposten heller bør skrive om viktige politiske saker og vedtak som blant annet MDG har tatt initiativet til, som for eksempel at MDG i siste møterunde fikk flertall for en rekke vesentlige tilleggspunkter i en ny oppdatert strategi for drift av kommuneskogen; til beste for både natur, mennesker og miljø.

Vi synes det er lite konstruktivt av Lierpostens redaktør å finne det viktigere å sverte MDG enn å kreditere vårt gode politiske håndverk i nevnte sak. En sak som får så stor betydning for innbyggerne i Lier og deres muligheter til gode opplevelser med friluftsliv og rekreasjon. Det er imidlertid ikke uvanlig at Næss unnlater å skrive noe om det MDG har fått gjennomslag for av gode saker for Liersamfunnet, tvert imot.

Når redaktøren med stor overskrift i Lierposten påstår at MDG omgår sannheten, noe vi faktisk ikke har gjort, mener vi dette er tvilsom presseetikk, særlig fordi vi ikke har fått anledning til samtidig tilsvar.

Det å være en ansvarsbevisst lokalpolitiker er en arbeidskrevende og til tider byrdefull oppgave. Redaktøren gjør ikke oppgaven lettere ved urettmessig å beskylde oss for å «lefle med fakta».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken