Gå til sidens hovedinnhold

Tenna er en del av kroppen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Brekker du en finger, tar staten det meste av regningen. Brekker du en tann, må du betale selv. Det er helt meningsløst. Det må bli like billig å gå til tannlegen som til vanlig lege. Det er uverdig å ikke ha råd til å gå til tannlegen, eller å måtte ta opp forbrukslån for å få utført nødvendig tannbehandling.

Jeg hører stadig om folk som har gått i årevis med store smerter på grunn av tannsykdommer og skader, fordi de ikke har råd til den dyre regninga. Får du kreft kommer du inn i et behandlingsopplegg hvor utgiftene er dekket av det offentlige. Men hvis medisinene du får ødelegger tennene dine må du dekke det selv. Det er urimelig.

Allerede før første verdenskrig foreslo fornuftige stemmer å sørge for at tennene blir behandlet som enhver annen kroppsdel. Nå er det på høy tid med handling. SV har planen for en tannhelsereform klar, det er på tide at tennene blir behandlet som resten av kroppen.

Kommentarer til denne saken