Ny løyperekord i Kanada rundt

STERK REKORD: Ådne Karlsen Bekkestad fra Sturla satte ny løyperekord på 6-kilometeren under tirsdagens Kanada rundt med 17.04.

STERK REKORD: Ådne Karlsen Bekkestad fra Sturla satte ny løyperekord på 6-kilometeren under tirsdagens Kanada rundt med 17.04. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ådne Karlsen Bekkestad innfridde og senket sin egen rekord på 6-kilometeren.

DEL

SYLLING: Den unge Sturla-løperen hadde planene klare.

- Jeg har trent mye og er i god form, så jeg prøver meg på rekorden, sa en avslappet og fokusert Ådne før løpet.

Nye mål

Og fjorårsrekorden ble senket med hele 17 sekunder, da Ådne suste inn til sterke 17.04 på seks kilometer. Etter å ha fått igjen pusten, satte Ådne straks et nytt mål for neste år:

- Da skal jeg under 17 minutter.

Søsteren Oda Karlsen Bekkestad vant for øvrig kvinneklassen på 22.55.

Kraftløperne vant

12-kilometeren ble oppskriftsmessig vunnet av SK Kraftløperne Øystein Mørk og Helene Groth. Øystein var ikke superoptimist foran løpet med tanke på løyperekord. Og med tiden 39.18 er det fortsatt over halvminuttet opp til Kristens Aabys rekord fra 1997.

- Den rekorden er hard å slå, og jeg vet fortsatt ikke hvor i den harde løypa jeg skal knipe de nødvendige sekundene, sier Øystein, som stilte til start i Kanada rundt for tiende gang, og fasiten for den sterke løperen fra Lierskogen er ni seire. Det er nok også en rekord som skal bli vanskelig å slå.

Helen Groth vant sin fjerde seier på rad. Hun hadde et mål om å bli klokket inn på under 50 minutter, men endte på 50.45.

Landslagsløper Grete Kirkebergs 42.56 fra 1997 kan vise seg å bli en rekord som vil stå til evig tid.

Deltok for 30. gang

Men det var også andre som gjorde formidable innsatser under årets utgave av Kanada rundt. Løperne Øyvind Melgaard, Ole Bjørn Bakken og Sten Oluf Horn deltok alle for 30. gang.

Og når vi vet at tirsdagens Kanada rundt var det 35. i rekken, er det bare å bøye seg «i hatten». 71 år gamle Øyvind Melgaard deltok i år i trimklassen, men i 1982 løp han 12-kilometeren på sterke 41.39.

Artikkeltags