Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til fire dagers golffest

Artikkelen er over 6 år gammel

Kommende tirsdag blir det kjendisfest på Holtsmark Golf. Så slipper eliten løs.

SYLLING: For første gang i banens drøyt 10 år gamle historie, står anlegget i Sylling som vertskap for en nordisk toppturnering.

Med 375.000 norske kroner i premiepotten lokkes noen av Nordens største talenter til det mange mener er en av Norges beste golfbaner.

Den nordiske touren Nordea tour er golfens tredivisjon i Europa, bak europatouren og challengetouren, og blir av spillerne brukt som det første spriingbrettet mot en – forhåpentligvis – innbringende karriere på de største tourene i verden.

Det betyr igjen at noen av dem som inntar Liers golfperle til uken, kan bli framtidens vinnere på de store tourene.

200.000 til veldedighet

Men først innledes den fire dager lange golffesten med moro, kjendiser og verdighet.

Så langt er det samlet inn rundt 200.000 fra sponsorer som dermed får stille med lag i den såkalte pro-am-turneringen tirsdag. Der spillegrupper bestående av profesjonelle, golfspillende (idretts-)kjendiser og sponsorer skal ha sin egen uhøytidelige turnering før alvoret braker løs onsdag.

Blant kjendisene finner vi tidligere fotballstjerner som Mini Jakobsen, John Carew, John Arne Riise og Tore Pedersen. I tillegg har Liers egen Glenn Solberg varslet sin ankomst. Det har også Kjetil André Aamodt, Carsten Skjelbred og Finn Christian Jagge – for å nevne noen.

– Vi jobber kontinuerlig for å fylle opp startfeltet til denne dagen, så vi garanterer en uhøytidelig turnering med både god golf og mye moro, sier daglig leder Per Gullberg, som poengterer at det er gratis for publikum alle fire dagene.

Og på kveldens middag står klubbens egen pro, Martin Simensen, for underholdningen med sitt band F & M Project, mens ryktene skal ha det til at klubbmedlemmer som Erik og Kriss, samt Atle Pettersen muligens finner veien til Holtsmark denne dagen.

Holtsmark-pro Martin Simensen ble for øvrig kjent som sanger da han kom et godt stykke videre som Idol-deltaker i 2004.

I norgestoppen

Onsdag braker det imidlertid løs med alvoret. Over 100 av Nordens mest talentfulle proffgolfere har meldt sin ankomst, og etter å ha prøvespilt banen har flere av dem allerede karakterisert Holtsmark som en av sine favorittbaner.

Banen er designet av en av verdens mest anerkjente golfbanearkitekter, Robert Trent Jones jr. Han har skapt en bane som fra bakerste utslagsstedet framstår som en ypperlig mesterskapsbane med stor variasjon og utfordringer hele veien.

– I tillegg til at banedesignet er blant det ypperste, har vi også brukt betydelig ressurser på vedlikehold. Det gjør at banen er svært godt rustet til å ta imot de store turneringene, sier Per Gullberg.

Endelig ja

Holtsmark har fått mange forespørsler gjennom årenes løp om å arrangere store turneringer, men har fram til nå valgt å takke nei.

– Forskjellen denne gang er at golfforbundet i større grad satser på Nordea Tour, og at touren stiller opp med en økonomiske kompensasjon for at vi stiller banen til rådighet. Derfor sa vi ja denne gang, og sier gjerne ja igjen. Holtsmark er en av landets beste turneringsbaner, sier Gullberg.

Selve turneringen går over tre runder, med finalespill fredag. De beste etter to runder går ut i de siste spillegruppene, og danner dermed et sportslig høydepunkt det kan være verdt å få med seg også som publikum.

– Banen er svært utfordrende og vi er spente på å se hvordan noen av Nordens nest beste spillere løser oppgaven. De får en god test, sier Gullberg.

Kommentarer til denne saken