Såret i naturen blir større

Østre Enger masseuttak

Østre Enger masseuttak

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

NaturvernNår støyen kan høres helt til golfbanen, går det for vidt.

Karl Bellen (H) har stilt betimelige spørsmål til rådmannen og fått svar via kommunalsjef Einar Jørstad, svar som både flertallet i kommunestyret og ikke minst grunneieren kan si seg godt fornøyd med.

Støy til golfbanen

For mange andre kan det virke som spill for galleriet at en representant for Høyre først reagerer når støyen kan høres helt til golfbanen.

Vi som ikke spiller golf, men bor sentralt i Sylling og nesten daglig bruker Vestmarka som rekreasjonsområde, har orkesterplass til både støy og støv, og kan dermed også se såret i naturen bli stadig større og uopprettelig.

Einar Jørstad refererer til uttalelser fra Direktoratet for mineralforvaltning som ikke ser ut til å ha innvendinger mot driften. Han er heller ikke plaget av støy der nede på rådhuset.

Grønt lys

Det er imidlertid oppsiktsvekkende at han overhodet ikke har referanser til miljøvernmyndighetene, all den tid masseuttaket grenser til et naturvernområde, Marka og ikke minst en stadig viktigere drikkevannskilde.

I 1992 var uttalelsene fra miljøvernhold entydig negative til foretaket som likevel fikk grønt lys fra kommunen.

Øyvind Hammer har i en tidligere utgave av Lierposten et leserbrev der han konkluderer med at naturen er blitt en salderingspost i Lier kommune. Østre Enger masseuttak er nok et eksempel på det.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags