STOPPEN: Stoppen SKs motto er «flest mulig, lengst mulig», og Stoppens 13-årslag lever opp til mottoet med sine 38 jenter.

De er den største fotballgruppa for jenter i hele Buskerud, og tirsdag denne uka mottok de også pokalen som Kretsmestere i 13-årsklassen i Buskerud.

Godt sosialt miljø

– Det er en hyggelig oppmuntring å bli kretsmester, men det som egentlig er den store suksessen med denne gruppa er at vi har 38 jenter som gjennom fotballen får fantastisk mye aktivitet og et bra sosialt miljø, sier hovedtrener Stein Vegar Larsen.

Han legger til at de ikke bare står mange på medlemslista, men at de også har et svært godt oppmøte og innsats på treningene, noe jentene nå har fått en velfortjent belønning for.

– Det er samfunnsarbeid vi driver med, men likevel er det fotballen vi samles rundt, så litt trøkk må det være for at det skal bli moro. Den som øver mest blir best, og vi tror vi er ganske gode her, sier Larsen.

I tillegg til tre treninger i uka med eget lag, er 18 av jentene med på sonetreninger med LRH (Lier, Røyken og Hurum) en gang i uka, og tolv av jentene trener med klubben før skolen på fredager – med oppmøte klokken 06.30 (!).

Seks av spillerne er dessuten på kretslaget for J13, og det er også noen som trener med gutta på klubbens akademitreninger.

– At noen trener ekstra mye får vi også igjen for på treningene med eget lag, dette er med på å heve tempoet og kvaliteten for alle, sier Larsen.


Rekordstort publikum

I den siste kampen i 1. divisjon for Jenter 13 mot DBK på Stoppen denne uka ble punktum for en flott høstsesong satt. Før kampen mot DBK sto Stoppen-jentene med 18 poeng på seks kamper, og målforskjell 58-8, og var klare som kretsmestere før kampen.

Stoppen-jentene var likevel motiverte for å sette et skikkelig punktum, var raskt ut ute av startblokkene og ledet 2-0 allerede før banemannskapet rakk å få fyrt opp resultattavla.

– Samtlige spillere i gruppa har deltatt på laget som nå ble kretsmestere, og det var en flott ramme rundt kampen med alle spillerne i gruppa til stede sammen med foreldre og andre fans, så heiagjengen var større enn den pleier, forteller Larsen.

Jentene holdt trykket oppe og gikk til pause med ledelse 6-0, og seieren var i praksis i boks. Andreomgang ble jevnere, og da Tom Vidar Lein blåste av kampen sto det 8-1 til hjemmelaget. Mye bra spill og flotte skåringer varmet det rekordstore hjemmepublikumet.

Ekstratilbud og oppfølging

Stoppen som klubb har utviklet seg mye de siste par årene. God drift av gruppa, som også krydres med ekstratilbud og oppfølging fra klubbens øvrige sportslige ledelse og spillerutviklingsapparat, er i sum blitt veldig bra.

– Pokaler er moro, men målet for gruppa er fortsatt å lage et tilbud der flest mulig er med lengst mulig, sier Larsen.

Laget har fire trenere, alle pappaer, og teamet forsterkes nå av to ekstratrenere fra klubben, som er litt yngre enn pappaene som har hovedansvaret.

– Like viktig er et stort engasjement fra foreldregruppa. En sterk og engasjert foreldregruppe er nøkkelen for å holde dette oppe. Summen av bidrag fra alle gjør dette bra, og målet er rett og slett å lage et så bra tilbud at jentene ikke tør å gå glipp av fortsettelsen, sier Stein Vegar Larsen.