St. Hallvardlekene større enn noen gang

TRADISJON: Lærer Willy Gimmestad og idrettselevene Tonje Kristiansen, Tomas Zweidorff og Sander Krossen er stolte av det tradisjonsriket arrangementet.

TRADISJON: Lærer Willy Gimmestad og idrettselevene Tonje Kristiansen, Tomas Zweidorff og Sander Krossen er stolte av det tradisjonsriket arrangementet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For 26. året på rad arrangerer tredje klasse idrett ved St. Hallvard Videregående de svært populære St. Hallvardlekene for barn og unge med psykisk utviklingshemming.

DEL

STOPPEN: I læreplanen for tredjeklassingene står det nemlig at elevene skal lære å organisere ulike arrangementer, og det har blitt en stolt tradisjon for skolen at det er psykisk utviklingshemmede barn og unge som skal få en dag å glede seg til.

– Det er Buskeruds største arrangement for psykisk utviklingshemmede, noe som sier litt om hva vi klarer å få til, forteller Willy Gimmestad, som er en av de mest engasjerte lærerne i gruppa.

– I år er det vel ett av de største over flere fylker også, legger elev Tomas Zweidorff til.

– Årets høydepunkt

For i år er det faktisk det første året hvor deltakere fra flere ulike fylker strømmer til Lier og Reistad Arena for å delta på et arrangement som nesten utelukkende blir organisert og planlagt av elevene.

– Vi har organisert oss i ulike grupper og delegert ansvaret rundt på elevene, så alle har fått ulike arbeidsoppgaver, forklarer Sander Krossen.

De andre nikker med og er enige i at det er en svært god erfaring for dem å ha med seg videre i karrieren, men understreker samtidig at det er deltakerne som er i fokus, og at det tross alt er deres dag.

– Dette er årets høydepunkt for mange av deltakerne, sier Krossen.

Møter nye mennesker

26 år etter oppstarten har altså lekene vokst til å bli et høydepunkt for deltakere fra både Lier og fra andre fylker rundt på Østlandet, og det er blitt en god arena for å stifte nye bekjentskap og møte nye mennesker.

Gjengen fra idrett oppfordrer alle med anledning til å møte opp onsdag morgen for å heie på deltakerne og å oppleve et arrangement styrt av de unge for de ungel i Reistad Arena på Stoppen.

– Det vil være kiosksalg for både deltakere og publikum, der det selges kaffe, kaker, pølser, brus og sjokolade, avslutter Zweidorff.

Så er det bare å glede seg til årets St. Hallvardleker, som bygda Lier har all mulig grunn til å være stolt av.

Artikkeltags