STOPPEN: Glenn Solberg (43) er St. Hallvards nye hovedtrener fra 1. mai, og har signert en kontrakt som binder ham til klubben i tre år.

– Men jeg og vi har langsiktige planer utover de tre årene, sier Glenn Solberg.

Lierposten møter Solberg hjemme i Stoppenkollen. Fra vinduet i stua kan han skue ned på hans nye, men likevel gamle, hjemmebane - Reistad Arena.

Solberg gleder seg til å sette sitt preg på lokal håndball for fullt. For han har vært i kulissene til St. Hallvard, spesielt i 2013/2014-sesongen som assistenttrener, så sånn sett er det ingen stor bombe at Solberg nå tar over.

– Jeg så aldri for meg en karriere som trener mens jeg spilte håndball. Men det har kommet med årene, og etter at jeg var borte fra håndballen etter at jeg la opp, fant jeg ut at jeg vil holde på med dette. Og selv om jeg nå bidrar på landslaget så vil jeg utvikle meg som trener ved å være hovedtrener. Denne muligheten passer meg perfekt, og Håndballforbundet er veldig positive til at jeg tar på meg denne jobben, sier han.

Solberg er et kroneksempel på hvordan man vier livet sitt til håndball. Han vil fortsette i jobben som assistentrener for herrelandslaget. I tillegg trener han sønnens håndballag Reistad G11, i tillegg til at han som ivrig far følger sin ni år gamle datter fra sidelinjen på håndballbanen.

Brenner for det lokale

Den 43-årige håndballprofilen ønsker nå å gjøre St. Hallvard til en enda større toppklubb.

– Jeg brenner for å ta vare på lokale talenter og bygge spillere like mye som klubben. Jeg har tro på at bredde bygger topp, og jeg føler at St. Hallvard som klubb har et ansvar for også å ta vare på breddehåndballen lokalt, sier han.

Solberg ser ikke nødvendigvis bare på Lier som lokalt. Han mener St. Hallvard bør være et naturlig sted å kikke for talenter som befinner i seg i klubbene rundt drammensområdet.

– Vi kommer til å ham mange prosjekter for å bygge spillere. Det er det jeg vil, samtidig som vi skal sikre et tilbud til alle som vil prøve seg og ta steget. Vi har allerede en partneravtale med ROS og klubber som Konnerud, HK-72, Vestfossen og liknende vil være aktuelle å ta en prat med for et samarbeid, sier Solberg, som dermed har lagt flere planer for St. Hallvard som klubb flere uker før han formelt tar over.

Tarjei Sundal ga seg som hovedtrener etter siste seriekamp mot Falk Horten. Og det tok ikke lang tid før Glenn Solberg, som var klubbens soleklare førstevalg, ble kalt inn av sportslig leder Arne Borch.

– Jeg var åpen om å ta en prat om neste sesong, og akkurat nå passet det bra for begge.

Rask forhandling

Rett før påske kunne Lierposten fortelle at Solberg og håndballklubben var i samtaler om et framtidig samarbeid, og nå er det klart at Solberg tar over roret etter Tarjei Sundal.

– Det har vært korte og enkle forhandlinger, sier sportslig leder Arne Borch til Lierposten.

Valget skal ikke ha vært vanskelig for den kjente håndballprofilen som selv har vokst opp i Lierbyen og Linneslia.

– Vi ønsker å dyrke vår lokale profil og vise at Lier kan tilby håndball både som toppklubb og breddeklubb. Med Glenn får vi alt av håndballkompetanse i tillegg til at vi styrker den lokale profilen, sier Borch.

– Det er ikke snakk om å handle inn masse spillere. Av og til må man fylle inn noen hull man ikke klarer å rekruttere selv. Men i utgangspunktet skal vi ta vare på lokale spillere i vårt miljø og utvikle de så godt vi kan, legger Solberg til.

Spillerne gleder seg

Nyheten om at Solberg blir klubbens nye hovedtrener er også tatt godt imot blant spillerne.

– Vi er priviligerte og ydmyke over å få en trener som er levende opptatt av utvikling og gode holdninger, sier kaptein Simen Solberg.

Glenn Solberg vil fortsatt slutte seg til det norske herrelandslaget i håndball som assistenttrener, men timeplanen for landslaget er såpass forutsigbar at kabalen ikke blir vanskelig å legge for Solberg.

Han trenger imidlertid en assistenttrener som kan ta hovedrollen når han er bortreist på landslagsoppdrag.

– Men det er ikke mange ukene i løpet av en sesong, så det løser seg fint, sier han.

St. Hallvard er i samtaler med en potensiell assistenttrener men alt er foreløpig ikke på plass der.

Les mer om treneransettelsen i torsdagens papirutgave av Lierposten.