Gå til sidens hovedinnhold

Stian (33) fra Tranby kan motta pris i verdens mest prestisjetunge animasjonsfilmfestival

Artikkelen er over 2 år gammel

Animatøren Stian Sydsæter fra Tranby har sin regidebut i kort-animasjonsfilmen «How to get more likes on social media».

TRANBY/FRANKRIKE: Første gang han prøver seg som co-regissør blir det stang inn for 33-åringen Stian Sydsæter. Han jobber i et lite studio som heter Animaskin AS, og er utdannet animatør.

– Tenke seg om to ganger

Kort-animasjonsfilmen «How to get more likes on social media» har blitt nominert til Annecy, en filmfestival i Frankrike som varer i en uke. Selve prisutdelingen finner sted lørdag. Ifølge en pressemelding har den norske filmen blitt plukket ut blant 3090 innsendte filmer fra 93 land.

– Det er selvsagt veldig gøy. Vi koser oss masse, og møter mange spennende mennesker som vi forhåpentlig kan samarbeide med en gang, sier Sydsæter, som de siste dagene har flydd fra filmvisning til filmvisning i Frankrike.

Filmen ble bestilt av SAIH (Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond), og Animaskin AS med Sydsæter og Julian Nazario Vargas som regissører, laget en kortfilm hvor de setter søkelyset på frivillige som reiser til utviklingsland for å jakte likes på sosiale medier.

– Det var litt utfordrende å gjøre en sånn film uten å være slemme mot frivillige, fordi det vil vi ikke være. Men vi vil få folk til å tenke seg om to ganger før de legger ut bilder på sosiale medier.

Animatør

Filmen varer i omtrent halvannet minutt, og tok rundt to måneder å lage.

– Dette er veldig moro for meg, fordi jeg har min profesjonelle regidebut. Vanligvis er jeg animatør – ikke regissør, sier 33-åringen.

For tre år siden var han ferdigutdannet animatør fra Volda, og har siden jobbet med flere filmer, blant annet i Qvisten Animation AS før han gikk til Animaskin.

– Vi jobber raskt i studio, og det har vært en ganske kort prosess. Likevel er dette en av de filmene vi har brukt mer tid på.

Og selv om filmen har blitt nominert forventer ikke Sydsæter å gå av med seieren i sin kategori.

– Vi er et lite studio med en liten film, men det er likevel gøy å bli nominert og invitert, sier han, og legger til at filmen allerede har vunnet priser i Norge.

– Å bli nominert i Annecy er nok hakket morsommere, fordi dette på en måte er mye større, sier han.

Kommentarer til denne saken