Til miljøet og innbyggernes beste

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Forrige uke fikk vi en mulighet til å høre hva de forskjellige partene i Stena-saken har av argumenter for og mot.

Stena fikk som ventet en ganske kald mottakelse som forventet. Fylkesmannen hadde ikke noen ting å utsette på søknaden, og det har ikke flertallet av partiene i kommunen heller.

Det er for seint når skaden har skjedd

Så hva er problemene da, det største problemet er faktisk at kommunen ikke ser at det er helt bak mål å plassere et mottak for giftig og skadelig materiale midt i den grønne dalen vår oppe på Lyngås.

Rett i nærheten av epler, og dyrking av mat. Og elva med fisk, og som brukes til vanning av mange gårder i hele Lier.

Det neste problemet er at ingen har tatt hensyn til de som bor her, hva skjer den dagen det eventuelle anlegget slipper ut gift, og annet skadelig materiale til luft eller vann.

Det står det skal måles overalt, og hvis det oppdages feil må det stoppes. Men da er det jo for seint, da har skaden skjedd.

Da er innbyggere og Lier i fare.

Russisk rulett

Vi vet ikke hvor mye trafikk som det blir, selv om de estimerer noen tall, Ringeriksveien er ikke akkurat designet for mye tungtransport.

Men det er enkelt å tenke seg at det blir mye støy og mer trafikk, både Kjelstad, over Tranby, og mot Sylling. Hvorfor gjøre ting verre, med en sånn lokasjon.

Hvorfor ta sjansen på at ingen blir skadelidende, verken miljø eller innbyggere i den grønne dalen, som Lier liker å markedsføre seg med.

Hvorfor leke russisk rulett med de som bor og livnærer seg her i kommunen. Ulykker skjer, og ingen kan garantere mot det.

Da er det ikke så rart at kommunens innbyggere er redde og ikke liker at dette skjer. Selv om Stena har sagt at de planlegger et «sikkert anlegg».

Må tenke worst case-scenario

Da hjelper det ikke at kommunen får penger og noen arbeidsplasser, på meg virker det som om partiene som stemte for dette, kun tenker profitt og ikke til det felles beste for alle.

Jeg er ikke en utpreget miljøfantast, men jeg er bekymret for at jeg en natt får utslippet rett inn vinduet. Det er nok til å bli livredd.

Så hvorfor krisemaksimerer jeg dette, jo for det våre politikere og kommunen burde ha gjort.

Hva er det verste som kan skje, og hvor mange blir rammet.

Når et sånt anlegg blir bygget må man tenke worst case-scenario, og tenke seg om. Hva er best for miljøet og innbyggerne i Lier.

Hilsen en bekymret innbygger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken