Ligger det prestisje i å gjøre Lier til en avfallskommune?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerKontrakten på huset på Nordal var signert. Vi besøkte selvfølgelig nettsidene til kommunen for å se hva som rører seg der og danne oss et bilde av hvordan det er å bo i Lier.

Lier er virkelig en grønn idyll med kort vei til både Drammen og Oslo.

Språket er grønt, ambisjonene og profiltekstene til de folkevalgte likeså.

Grønt og sunt næringsliv

Noen måneder frem inviterer kommunen til gründermøte på Svensefjøset. Vi tenker at det er en ypperlig måte å få et innblikk i hvilke ambisjoner kommunen har for fremtiden! En gnist! Det kan vi like. 

"Lier kommune ønsker å tilrettelegge for fremtidsrettet næringsliv som bygger opp under en grønn og sunn livsstil – og et grønt og sunt næringsliv."

Smart! De forstår verdien av å være en idyll i den mest folkerike delen av landet. Et attraktivt sted hvor folk trives - det trekker mer folk.

Og der det bor folk drypper det skattepenger og der etablerer bedrifter seg. Genial selvforsterkende sirkel!

Konsekvenser for mange generasjoner

Det var nok tanken. Og jeg kan ikke fatte hvor ideen kom fra – at kommunen skal bli en avfallskjempe i regionen?

Er det virkelig dette som politikerne tenker er "den nye oljen"? Slepe 90.000 tonn avfall i året - tilsvarende med 200(!) lastebiler i døgnet inn i hjertet av kommunen (i hvert fall geografisk)?

I de siste dagene har jeg tatt noen telefoner rundt og pratet med folkevalgte.

Det ubegripelige er at samtlige kan si seg enige at Lyngås ikke har optimal beliggenhet for et slikt anlegg som er tenkt.

De er enige at trafikken er et problem.

Det er problem med tanke på forurensing og de ser i aller høyeste grad at det er problematisk at det ligger så nær beboelse og landbruk, med den belastningen og konsekvensene dette vil få - ikke bare 10-20-30 år fremover, men for mange generasjoner av liunger som kommer.

Betydning for framtiden

Jeg vet ikke om det er prestisje eller liten tro på sine uttalte fremtidsvisjoner som ligger til grunn for avgjørelsen om å satse på avfall på en plass midt i Liers matfat, med all den belastningen som det måtte føre med seg både for beboere og landbruket. – På en plass som ingen mener er ideell!

Det som er helt sikkert er at når denne saken skal opp til votering, så vil det utkrystallisere hvem som virkelig har visjoner for – og tro på uttalte ambisjoner om Lier som en grønn og fremtidsrettet kommune.

At kursen du er med på å sette i dag har stor betydning for hvor vi ender opp i framtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags