Gå til sidens hovedinnhold

Jublet for seier selv om de rykket ned

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var duket for skjebnekamp da St. Hallvard møtte FyllingenBergen på hjemmebane søndag kveld. SHK tok sin første seier i eliteserien da de vant 29–25. Likevel ble det nedrykk.

(Drammens Tidende)

LIER: Det var kanskje ikke rart at det ble jubel da hjemmelaget tok sine første poeng i eliteserien. At de likevel rykket ned virket det ikke som om noen brydde seg om.

Det ble intense sluttminutter for spillere og publikum som hadde møtt opp i hallen.Da det gjensto ett minutt ledet de med fire mål og publikum reiste seg og klappet på tribunen. Da dommeren blåste av løp alle SHK-spillerne ut på banen og danset i ring som om de hadde vunnet hele serien.

Rykker ned

St. Hallvard hadde kniven på strupen før dommeren blåste i gang den 18. kampen i eliteserien i Reistad Arena. Lier-laget ledet hele veien, og tok sin første seier i eliteserien noensinne.

LES OGSÅ: SHK med kniven på strupen

Dessverre for liungene vant også Lillestrøm og Halden sine kamper. Dermed er det teoretisk umulig for St. Hallvard å holde plassen – de har rykket ned fra eliteserien.

 

– En god håndballkamp

En etter en kommer tilskuere bort til SHK-trener Glenn Solberg etter kampen og gratulerte med seieren. Det var tydelig at publikumet har vært fornøyde med det de har sett på banen.

– Det her var veldig gøy og det var en god håndballkamp. Det å vinne i dag betyr mye for alle som jobber med dette her. Nå vet vi at det vi jobber med funker, sier treneren, som erkjenner at det er vanskelig å holde seg til planen når man bare taper og taper.

Laget har nå fire kamper igjen før spillet i eliteserien er over.

– Det blir gøy. Vi skal holde fokus, så får vi se hvor langt det rekker, sier Solberg.

– Sinnssykt deilig

– Det her var sinnssykt deilig. Vi har jobbet så lenge for dette, sier keeper Robin Paulsen Haug. Han har god grunn til å være fornøyd etter dagens kamp, hvor han til tider stengte buret på hjemmebane.

– Hvordan blir det med de siste kampene nå da?

– Vi får stå på og prøve å ta flere poeng, sier keeperen.

Også trener Solberg roser de unge gutta som viser seg fram.

– De viser seg fram og det er fantastisk gøy at de lykkes på dette nivået. De trener godt og har fullt fokus på det de holder på med, sier han.

Pangåpning av hjemmelaget

Da Fyllingen bommet på sitt første angrep og SHK scoret sitt første mål på streken ved Lars Henrik Eriksen var det duket for en god start for hjemmelaget. I åpningsminuttene reddet keeper Robin Paulsen Haug mye, mens Kim Skaug fyrte av to skudd på rappen.

Det gikk 3 minutter og 40 sekunder før bortelaget satt inn sitt første mål. Hjemmelaget fortsatte å treffe mellom stengene til motstanderen, og Sindre Palin Kjelaas traff på sitt første forsøk fra kanten.

Klar ledelse

Etter de ti første minuttene sto det 6–2 til hjemmelaget, og da Jarle Mørk Pettersen satte en rask scoring like etter, så Fyllingen-trener Vidar Gjesdal seg nødt til å ta timeout.

Hjemmelaget beholdt en solid ledelse gjennom hele første omgang. Det takket være både godt angrepsspill og keeperspill av ungkeeperen Robin Paulsen Haug, som for øvrig er tatt ut til samling med juniorlandslaget i mars. 

Etter halve omgangen ledet SHK med fire mål, og når det kun sto igjen tre minutter ledet de med fem mål. Stillingen til pause ble 15–11.

LES OGSÅ: Trener med landslaget 

De unge viste seg fram

Jarle Mørk Pettersen fulgte opp også etter pausen, og scoret til sammen sju mål i kampen. William G. Vangen viste hvorfor også han er tatt ut til juniorlandslagssamling. Han scoret solide ti mål og storspilte.

LES OGSÅ: Yppet seg mot serielederen

SHK fortsatte å holde ledelsen også godt ut i den siste omgangen, men Fyllingen nærmet seg sakte, men sikkert da det gjensto knappe ti minutter av kampen. Med åtte minutter igjen lå bortelaget Fyllingen under med to mål, på stillingen 24–22. Men når klokka nærmet seg 30-tallet var det ikke tvil om at SHK hadde tatt sine første poeng i eliteserien.

 

Hadde 0 poeng etter 17 kamper

St. Hallvard har vært nære poeng i flere kamper, men det var først søndag kveld det virkelig satt for liungene.

I sin forrige bortekamp mot serieleder Elverum klarte de også å henge med i en og en halv omgang, og ga god motstand da de bare lå under med to mål til pause. Men det ble for tungt det siste kvarteret, og liungene gikk dermed på sitt 17. tap denne sesongen.

Neste kamp for St. Hallvard er mot Lillestrøm i Skedsmohallen 1. mars.

 

Kampfakta St. Hallvard- FyllingenBergen

Håndball. Eliteserien, menn:

St. Hallvard- FyllingenBergen 29-25 (15-11)

Reistad Arena, 215 tilskuere

St. Hallvard: Nicolas Granum, Robin Paulsen Haug, - Kim Tajet Skaug 4, Lars Henrik Eriksen 3, Kristoffer Norgren Olsen, Simen Solberg 1, Hans-Fredrik Cord-Hansen, William Vangen 10, Sindre Palin Kjelaas 4, Marcus W. Finnerud, Fredrik Utengen, Jarle Mørk Pettersen 7, Ole-Jacob Borch, Peter Dahl Christensen, Leo Sylte, Theodor Svensgård

Toppscorer FyllingenBergen: Julius Lindskog-Andersson 6.

Dommere: Roger Nestaas og Chris Schjerven Bakksjø.

Utvisninger: St. Hallvard 1 x 2 min. og FyllingenBergen 2 x 2 min.

St. Hallvards beste:

3 poeng: William G. Vangen

2 poeng: Robin Paulsen Haug

1 poeng: Jarle Mørk Pettersen

Kommentarer til denne saken