(Drammens Tidende)

LIER: Sjåføren kjørte sin BMW sportsbil på E18 mot Asker i april i fjor. Ved Liertoppen fikk han en telefon fra ekssamboeren. Ifølge sjåføren var hun emosjonelt ustabil. Han satte opp farten for å komme til en avkjøring hvor han kunne snu, og kjøre i retning Drammen.

Han måtte helt til Asker for å snu, og like før avkjøringen oppdaget han blålys bak seg.

Politiet hadde ligget bak ham helt siden Regnbuebrua på Lierskogen, og målt farten hans. Ifølge politiet hadde bilen holdt en gjennomsnittsfart på 176 km/t. Fartsgrensen på strekningen er 100 km/t.

Det er så fort at den 35 år gamle mannen som satt bak rattet risikerte fengsel. Fart over 165 km/t i 100-sonen straffes i utgangspunktet med fengsel.

LES OGSÅ:

Oppsagt etter voldsepisode på jobben - kollega fikk blåmerke og mistet tann

Dømt tre ganger før

I slutten av mars møtte 35-åringen i Drammen tingrett tiltalt for brudd på veitrafikkloven. I tillegg var han tiltalt for å ha brutt seg inn i leiligheten til en tidligere kjæreste og satt seg oppå henne slik at hun ikke kom seg unna.

Kvinnen opplevde situasjonen som svært skremmende og fryktet for livet ifølge hennes forklaring fra retten.

Tiltalte erklærte seg delvis skyldig da han forklarte seg i retten. Han hadde ingen innsigelser mot politiets fartsmåling.

Retten mener at angrepet på kvinnen og fartsoverskridelsen i utgangspunktet skal gi 66 dagers fengsel, men forlenger straffen til 90 dager fordi han er dømt for fartsoverskridelser tre ganger tidligere.

Siste gang var i april 2016 hvor han ble dømt til 30 dagers betinget fengsel for å ha kjørt i 139 km/t i 90-sone på E18. Prøvetiden var to år, og de nye lovbruddene ble begått i prøvetiden for denne dommen.

I tillegg mister han førerkortet i 20 måneder.

Drammens Tidende har ikke lyktes i å få kommentar fra 35-åringens forsvarer.

LES OGSÅ: Kom hjem til rasert leilighet

Ruset MC-sjåfør veltet med sønnen bakpå