ASKIM/LIER: For under regionsturneringen i Askim, for 2.-, 3.- og 4.-divisjon, var det få som kunne hamle opp med Lier Volleyballklubb.

Til tross for et relativt tynt mannskap grunnet skader gjorde rødtrøyene nærmest rent bord.

I samtlige kamper, både innledningsvis og i finalene, var det kun kampen mot Asker de avga ett settpoeng. Resten av kampene forløp seg med suverene seire.

– Vi møtte Horten og Kolberg fra de lavere divisjonene, og dette var kamper vi vant greit da de kun fikk noen få poeng i hvert sett. Asker derimot var noe vanskeligere. Vi har jo utvekslet juniorspillere, så vi kjente dem godt fra før. Og dette var en veldig morsom kamp, sier Britt Celine Oldebråten fra damelaget.

Samspilte

Det at de ikke fikk stilt fullt mannskap, og at det kun var igjen sju spillere under søndagens kamper, gjorde ingenting.

– At vi var få spillere gjorde det ekstra moro. For vi var så samspilte, sier Oldebråten.

Med plankekjøring gjennom lørdagen var det duket for åttedelsfinale på søndag. OSI 4 fra 3. divisjon stod på andre siden av nettet, men dette ble som alle andre kamper en grei skuring for de rødkledde.

Det var først i kvartfinalen mot divisjonskollegene fra Groruddalen jentene virkelig fikk kjenne på dramaet.

– Underveis i kampen fikk vi en kneskade, og da var vi bare sju spillere igjen. Men vi klarte oss greit for det og klarte å gå videre, sier Britt Celine.

Med semifinale i boks var det ingen tvil om at jentene virkelig luktet på finaleplassen og dermed seier i regionsturneringen. 2. divisjonslaget Skjetten ble også en grei skuring med fullpott i semifinalen, og da var det bare OSI 2 igjen i finalen.

– Alle var slitne etter en lang dag i hallen og lufta var stinn av svette og sto stille. Men finalen ble vår, smiler volleyballjenta.

Vil prioritere de unge

Også det nyoppstartede herrelaget i 4. divisjon fikk prøve seg for første gang, og pågangen av spillere var så stor at de nesten kunne stilt to lag. Det har riktignok litt å gå på da det ble tap i alle kamper, men Britt Celine ser lovende takter hos herrene.

– Men vi trenger fremdeles spillere til 3. divisjonslaget, og blant de yngre i Gutter- og Jenter 13. Vi hadde åtte spillere på første trening for Jenter 15-klassen, og det er veldig bra. Seniorlagene må også trene seg selv, fordi vi må prioritere trenere til ungdommene, sier hun.