TRONDHEIM: Jentene i Lier Volleyballklubb må nemlig legge ut flybillettene selv når de skal på bortetur. Men den pågående streiken i Norwegian gjorde det vanskeligere og dyrere for spillerne.

At det til slutt ble et kjedelig 3-0-tap mot NTNUI og null poeng i bagasjen kan muligens skyldes den mindre optimale oppladningen til kampen. Selv om de ikke vil legge skylden på dette.

– Nervepirrende

– Dette var ikke veldig optimalt. Vanligvis legger vi inn god tid slik at vi kan spise og slappe av før kampen. Det var derfor veldig nervepirrende å få beskjed søndag morgen at det kanskje ikke ble kamp, sier Lier VBK-spiller Britt Celine Oldebråten.

Hun og Marie Lindberg har tidligere bodd i Trondheim og spilt på NTNUI og dro dagen i forveien for å besøke gamle kjente. Men de resterende ni jentene skulle ta et Norwegian-fly som skulle lette morgnen etter. På grunn av streiken ble denne avgangen innstilt, og spillerne måtte booke om til et SAS-fly som kostet 1100 kroner per per person.

– Jeg håper vi får dekt dette av forbundet. Alternativet hadde vært å legge kampen til ny dato, men det hadde blitt like dyrt med leie av hall, nye dommere osv, sier Oldebråten.

Forbundet må avgjøre

I volleyballforbundets reglement for sesongen står det følgende i §3.4.3:

Dersom 6 spillere på et lag blir forhindret fra å stille til kamp på grunn av forhold de selv ikke er herre over (Force Majeure), skal det spilles ny kamp.

Dette gjelder blant annet forsinkede eller innstilte flyavganger, og derfor var det hjemmel for å legge kampen om til ny dato.

– Men volleyballforbundet ville at vi skulle gjøre alt vi kunne for å komme opp til kampen, så jentene måtte avbestille Norwegian og kjøpe nye, dyre billetter med SAS, sier Oldebråten.

Kristian Gjerstadberget, generalsekretær i Norges volleyballforbund, kan ikke svare for denne enkelthendelsen, men sier på generelt grunnlag at slike saker må meldes inn til forbundet og gå igjennom sine prosesser fra samtlige parter før forbundet tar en avgjørelse.

Ett poeng glapp

Men uavhengig av flytrøbbel ble det altså et tap mot NTNUI, selv om jentene var nær ved å sikre seg ett poeng helt på tampen av kampen. Settsifrene ble til slutt 25-17, 25-17 og 26-24.

– Vi spiller greit, men mangler det lille ekstra. I det siste settet leder vi stort og burde tatt en settseier. Men vi kollapset på slutten, og det ble jevnt og spennende der de stakk av med de to siste poengene, sier Oldebråten.

– Vi hadde god innhenting i perioder i andre sett, og tredje sett var bra. Men vi sliter fortsatt med presisjon og stabilitet, legger spillende trener Marie Lindberg til.