Petter liker egentlig ikke å sykle - nå tråkker han fra Lofoten til Lindesnes på en gammel terrengsykkel

Blir med til Lindesnes. Petter Justad hadde opprinnelig bestemt seg for å stoppe på Golsfjellet, etter å ha vært med Nils Haugen og Rolf Berg fra Lofoten. Men de drøye 1000 kilometerne på sykkelsetet har gitt mersmak for Justad, som nå blir med til Lindesnes.

Blir med til Lindesnes. Petter Justad hadde opprinnelig bestemt seg for å stoppe på Golsfjellet, etter å ha vært med Nils Haugen og Rolf Berg fra Lofoten. Men de drøye 1000 kilometerne på sykkelsetet har gitt mersmak for Justad, som nå blir med til Lindesnes. Foto:

Av

Norge på langs-gutta nærmer seg «oppløpet». Og de har fått med seg en til på veien.

DEL

NORGE: Nils Haugen og Rolf Berg er godt i gang med sin siste uke på turen fra Nordkapp til Lindesnes.

I over en uke har de hatt besøk av en sambygding, som egentlig skulle gi seg på Golsfjellet. Men å se Norge fra sykkelsetet har gitt mersmak for Petter Justad.

Nå blir han med hele veien ned.

Fantastisk måte å se landet på

Det er nå over to uker siden Haugen og Berg startet på turen fra Nordkapp. I Lofoten hoppet Petter Justad inn, og i løpet av den drøye uka han har vært med har han syklet mer enn han har gjort på tre år.

Tirsdag ble det klart at 33-åringen fra Gullaug slår følge med Berg og Haugen helt inn til mål.

– Dette er en fantastisk måte å se landet på, selv om jeg egentlig ikke liker å sykle. Jeg har jo snakket litt med Nils om å være med å sykle noen etapper tidligere, og nå passet det. Takket være gode venner som kan passe bikkja, blir jeg med til Lindesnes, forteller Justad.

Mens Berg og Haugen stiller med «oppgraderte» landeveissykler, tråkker Justad rundt på en 20 år gammel terrengsykkel med asfaltdekk.

Tirsdag kom de tre inn i Buskerud, og onsdag går turen fra Golsfjellet til Vegglifjell. Torsdag venter turens aller tøffeste etappe, fra Veggli til Vrådal i Telemark, en etappe på 175 kilometer, fylt med over 2000 høydemeter.

Nærmer seg målet: Norge på langs-duoen nærmer seg målet. På lørdag kommer de til Lindesnes. Men først venter «kongeetappen» på torsdag fra Vegglifjell til Vrådal, med over 2000 høydemeter. Her fra bakkene opp mot Valdresflya på tirsdagens etappe.

Nærmer seg målet: Norge på langs-duoen nærmer seg målet. På lørdag kommer de til Lindesnes. Men først venter «kongeetappen» på torsdag fra Vegglifjell til Vrådal, med over 2000 høydemeter. Her fra bakkene opp mot Valdresflya på tirsdagens etappe. Foto:

Dette blir gjengens fjerde etappe på rad med mye stigning. Både Nils og Rolf kjenner på at det skal bli godt å komme til veis ende på lørdag.

Da har Haugen gjennomført Norge på langs på sykkel for tredje gang, mens det blir andre gangen for Berg.

– Rolf imponerer, eller egentlig er det kona som imponerer, som lar han få fri til å være med på dette, smiler Haugen.

Nektet å gå ut

Berg var med på hele turen i 2015, og fra Lindesnes til Tromsø i 2017. Han har denne sommeren tatt noen ekstra ferieuker for å være med kameraten på den over 2400 kilometer lange sykkelturen.

Den siste uka har de opplevd en helt annen værtype enn de opplevde i nord, der nedbøren kom som sludd på flere etapper. Og over et av fjellene var det så kaldt at folk nektet å gå ut for å ta bilde av de syklende liungene.

– På et serveringssted over Kvænangsfjellet spurte vi betjeningen om de ville være med ut å ta et bilde av oss. Det ville de ikke, det var for kaldt for dem. Til slutt var det noen gjester som tok et bilde av oss, forteller Haugen.

Mye trafikk i Gudbrandsdalen

De har møtt mye trafikk på enkelte etapper, men ikke så mye som på mandagens etappe, på strekningen fra Dombås til Sel. Den var også undertegnede med på, som kan skrive under på at det var en litt ubehagelig opplevelse.

Reisefølget på fem valgte da å dele seg i to, slik at det skulle bli lettere for bilistene å passere.

– Det var den styggeste strekningen på hele turen hittil. Jeg var veldig glad for å se resten av reisefølget i live når vi kom til Sel, forteller Nils.

På mandagens etappe over Dovrefjell opplevde undertegnede og sønn en meget nærgående forbipasserende bil.

– Du husker det pappa, den var jo nesten borti deg jo, forteller Haakon.

Haugen opplever at de aller fleste bilistene har tatt hensyn, men at noen har vært nærgående og litt utålmodige.

Artikkeltags