Stas å møte OL-helten

Små og store flokket seg rundt OL-helten Bjørn Dæhlie, da han troppet opp for å teste ut løypa til høstens AGR Kraftløp på Tranby mandag ettermiddag/kveld.

Små og store flokket seg rundt OL-helten Bjørn Dæhlie, da han troppet opp for å teste ut løypa til høstens AGR Kraftløp på Tranby mandag ettermiddag/kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Litt forsinket - men ikke mindre populær av den grunn. Bjørn Dæhlie fikk mange beundrende blikk da han møtte opp for å prøveløpe den 10,5 kilometer lange AGR Kraftløypa på Tranby.

DEL

- Jeg har aldri deltatt i noe løp - verken med eller uten ski - akkurat her i Lier før. Så jeg gleder meg, og jeg tror denne løpypa er perfekt langrennstrening for dere som driver med det, sa Dæhlie før testløpet.

Med sine åtte OL-gull er Dæhlie tidenes mestvinnende vinterolympier, og selvsagt et stort idol for mange av de idrettsinteresserte som møtte opp bak Hennummarka skole mandag kveld.

Bakgrunnen for den uhøytidelige og litt uvanlige treningsøkten, er at sportsklubben Kraft skal arrangere AGR Kraftløpet søndag 19. august.

Bjørn Dæhlie er ambassadør for Aktiv mot kreft, som Kraft har bestemt seg for å samle inn penger til, i forbindelse med Kraftløpet.

- Det er utrolig flott at dere har valgt å støtte Aktiv mot kreft, sa Dæhlie før testløpet startet.

Og det skulle snart vise seg at det slett ikke var så dumt å arrangere et testløp.

For da startropet lød, løp flere av de ivrige testløperne - deriblant Bjørn Dæhlie - feil vei.

- Nei, nei, feil vei, dere må snu, ropte arrangørene, til latter fra både publikum og løperne selv.

Dæhlie så også ut til å ta det hele med et stort smil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken