REISTAD ARENA: Håndballgutta i 1. divisjon er inne i en nervepirrende og spennende serieavslutning.

Tre kamper gjenstår, og vinner St. Hallvard alle tre kampene, har de sikret seg minst kvalifiseringsspill til eliteserien. Neste hinder på veien er Viking i Reistad Arena på søndag. Viking ligger på 2. plass og har sånn sett befestet posisjonen om direkte opprykk.

Et vanlig håndballbegrep sier at "kampene vinnes først og fremst i forsvar". Med tanke på at det alltid scores mange mål i håndball er det vesentlig at det også slippes inn færrest mulig mål.

Derfor tok undertegnede muligheten til å kjenne litt på hvordan det er å være burvokter når ballene suser forbi deg i over 100 kilometer i timen. Du er ikke å anse som en god keeper før du først redder nærmere annenhvert skudd. Hvordan det gikk med Lierposten som keeper kan du se i videoinnslaget øverst i denne saken.

For å sitere sportslig leder Arne Borch med noen matematiske formler når gutta skyter i 100 kilometer i timen: Ballen beveger seg i 27,77 meter i sekundet. Tatt i betraktning at ballen mister litt fart på veien, så har jeg som målvakt snaue halvsekundet på meg fra å registrere skuddet til å redde det. Fra innhopp på seksmeter er reaksjonstiden logisk nok enda kortere, og man må sette både vett og smerteterskel til side for å hindre kanskje den ene scoringen som berger to poeng og opprykk.

Og for undertegnede mangles det meste av fysikk og reaksjonstid etter seks år på sidelinjen siden forrige håndballkamp. Trener Tarjei Sundal kunne fortelle at jeg glimtet til innimellom, men med tydelig vekt på innimellom. Og når han da kunne komme med den nedslående beskjeden om det ikke var mer enn seks prosent i redningsprosent å skryte av, ja da skjønner man at man har lite i St. Hallvard-buret å gjøre.

Lierposten takker St. Hallvard og trener Sundal for å stille keeperplassen til disposisjon denne treningen, men det sitter ikke akkurat forferdelig langt inne å gi denne plassen tilbake til førstekeeper Nicolas Granum.