– Vi går for gull

foran VM I Taekwon-Do, som starter i dag (torsdag) i Spania. Fra venstre: Snorre Edvardsen fra Tranby (leder av Lier Taekwon-Do-klubb og dommer under VM), Valeria Ayala Trujillo (14) fra Lierstranda, Ada Gaarder (17) fra Reistad og Alexander Johansen (17) fra Nøste. Henrick-Emil Edvardsen var ikke til stede da bildet ble tatt.

foran VM I Taekwon-Do, som starter i dag (torsdag) i Spania. Fra venstre: Snorre Edvardsen fra Tranby (leder av Lier Taekwon-Do-klubb og dommer under VM), Valeria Ayala Trujillo (14) fra Lierstranda, Ada Gaarder (17) fra Reistad og Alexander Johansen (17) fra Nøste. Henrick-Emil Edvardsen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ambisjonene er høye. Forventningene likeså. I dag starter VM i Taekwon-Do.

DEL

På plass er fire liunger som strutter av selvtillit.

Verdensmesterskapet i Taekwon-Do/ITF går av stabelen i Benidorm i Spania.
Lier-utøverne har vært på plass i den kjente turistbyen siden mandag, men ikke for å bade og sole seg.

MEDALJESJANSER

Treningsarbeidet fram mot VM har vært målrettet, og i dagene før konkurransene starter har utøverne finpusset formen og gjort de siste forberedelsene.

Leder i Lier Taekwon-Do-klubb, Snorre Edvardsen, er i VM-byen som internasjonal dommer, og får ingen anledning til å «coache» sine elever.

– Det er helt uproblematisk. Deltagerne blir tatt godt vare på av landslagstrenerne, sier Snorre, som er full av optimisme og forventninger til de fire lierutøverne.

– De er gode – veldig gode. Samtlige har sjanse på medalje, og på en god dag kan de til og med sitte igjen med en gullmedalje. Men da må alt stemme og alle brikker falle på plass, sier Snorre spent, og legger til at det er stort for Lier å ha fire utøvere med i et internasjonalt Taekwon-Do-mesterskap.

– Vi er stolte, og det har vi grunn til, sier han.

DELTAGERNE

Eldstemann av de fire lierutøverne er 21 år gamle Henrick-Emil Edvardsen fra Tranby, som deltar i samtlige grener. Henrick-Emil bor og trener i dag i Surnadal i Møre, men er fortsatt medlem av Lier Taekwon-Do-klubb. Ada Gaarder fra Reistad er 17 år og deltar i sparring, som er kampdelen av Taekwon-Do.

– Jeg gleder meg veldig og har høye forventninger, egentlig. Jeg har tro på medalje, men uansett får jeg en nyttig erfaring, sier hun.

Alexander Johansen fra Nøste er også 17 år. Han har allerede fått internasjonal erfaring og har et EM-gull i lagmønster i premieskapet. Alexander skal delta i alle grener – sparring, mønster og spesialteknikk.

Ada og Alexander deltar også på de norske lagene i lagsparring og lagmønster. Yngste deltager er stortalentet Valeria Ayala Trujillo, kun 14 år gammel. Valeria bodde på Geilo før hun og familien flyttet til Lier for en stund siden. Hun trenes av sin far og er fortsatt medlem av Geilo Taekwon-Do-klubb.

– Men jeg har trent mye med Ada og Alexander i oppkjøringen til VM, og det har vært veldig bra, sier Valeria, som deltar i sparring.

GODT TRENTE

Snorre forteller om en svært fokusert og treningsvillig gjeng. Utøverne har drevet med Taekwon-Do i en årrekke. 14 år gamle Valeria har trent siden hun var fire år.

– Vi snakker om daglige treninger og egentrening i tillegg. Det er så mye spenst og styrke og hurtighet i disse kroppene nå, at jeg føler meg overbevist om at samtlige vil slå godt fra seg når VM-konkurransene begynner, sier han.
VM består av hele 1100 deltagere, og Norge stiller med en tropp på nesten 50 atleter. De sterkeste utfordrerne kommer fra Polen, Argentina, New Zealand og Russland.

Alle de norske utøverne har svart belte – høyeste beltegradering – noe som er en forutsetning for å kunne delta i VM. Snorre selv er grunnlegger, leder og hovedinstruktør i Taekwon-Do-klubbene i både Lier og Drammen.

Han er gradert til 7. Dan, som er den nest høyeste gradering en Taekwon-Do-utøver kan nå, og som det er svært få forunt å nå.
Han har dømt i en rekke internasjonale mesterskap, og gleder seg til årets VM.

Artikkeltags