Gå til sidens hovedinnhold

Ny løperekord i Eggekollen Opp

Artikkelen er over 8 år gammel

Flott løpsvær og ny løyperekord i herreklassen med utrolige 16.50 av svenske Martin Johansson er fasiten etter lørdagens Eggekollen Opp. Imponerte gjorde også liungen Ulf Holmen (41) som med tiden 18.05 kun hadde tre eliteløpere fra Tjalve og den svenske skilandslagsløperen foran seg i mål.

Med rundt 250 deltagere var arrangørene i Gårdsgutta godt fornøyd med den sjette utgaven av Eggekollen Opp.

- Vi er ikke helt sikre på om det er ny rekord, men langt unna er det i hvert fall ikke, sier Øystein Tronvik fra arrangørstaben.

- Været var vi også heldige med. Det var jo spådd skikkelig drittvær, men det kom til og med litt sol på toppen også etter hvert. For oss arrangører er det hyggelig å høre så mange positive tilbakemeldinger.

Totalt sett må vi si oss veldig godt fornøyd med Eggekollen Opp 2013, mener Tronvik.

Av mange var nok SK Krafts Øystein Mørk tippet som beste liung opp til toppen av Eggekollen. Med forkjølelse i kroppen var ikke Mørk i sin beste form på lørdag, så da ble råspreke Ulf Holmen dagens raskeste liung.

- Jeg tenkte et slikt løp ville få det til å løsne litt, men vi får se, sier Mørk til Lierposten, mens han hoster og harker etter målgang.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Det gikk fort oppover her, men jeg holdt brukbart opp bakkene. Neste år skal jeg se 17-tallet, forteller Ulf Holmen etter et nytt kanonløp fra Egge skole.

Det startet med knallsterke 19.56 i debuten i 2009, året etter kom tiden ned i 19.02, fjor ble persen presset ned i utrolige 18.31 og i år altså 18.05 på stoppeklokkene.

Tjalves Hans Kristian Fløystad, som vant NM-gull på 5000 meter i fjor, kikket seg febrilsk bakover like før målgang.

Årsaken var at nevnte Holmen fra Lier lå kun seks sekunder bak.
Hvor vil det ende med Ulf Holmen?

Dameklassene er tradisjonelt langt tynnere besatt enn herreklassene i Eggekollen Opp. Likevel var det høyt nivå på vinneren, Heidi Mårtensson fra Modum, som er VM-vinner i junior i orientering i år. Hun brukte 21.37 og var suveren blant kvinnene.

Beste liung her var Tilla Farnes Hennum fra Lier IL med tiden 25.04.

Kommentarer til denne saken