Stoppen sportsklubbs A-lag i fotball spilte sin første offisielle kamp på Lier stadion søndag ettermiddag. Og det ble en tøff start.

Det var da heller ingen hvem som helst den snart ett år gamle fotballklubben møtte i Ørn-Horten. Laget fra Vestfold har stolte fotballtradisjoner, og har i de siste årene hatt tilhold i 2. divisjon.

I fjor rykket de imidlertid ned, og skal i år spille i samme avdeling som blant annet Drammen FK og Solberg i 3. divisjon. Tidligere Vålerenga-spiller Jørgen Jalland er ny spillende hovedtrener, sammen tidligere Kongsvinger-spiller Trym Bergmann. 

Rødt kort

Etter en jevn start på kampen tar Ørn-Horten ledelsen. Kort tid etter, fører svakt forsvarsspill hos Stoppen SK til en 0-2-ledelse til gjestene. Et glimrende skudd fra en Stoppen-spiller går dessverre på innsiden av stolpen og ut.

Deretter får en av de andre liungene direkte rødt kort, og hjemmelaget må spille de neste 78 minuttene med én mindre på banen. Det skal vise seg å bli i tøffeste laget mot de mer etablerte gjestene.

Til pause står det 0-5 til Ørn-Horten.

Kun én vei å gå

I andre omgang er liungene mer med. De skaper en del, men slipper inn tre baklengs på slutten, og kampen ender 0-8.

På nettsidene til Stoppen SK er det imidlertid ingenting som tyder på at man gir opp, tross en tøff start. "Herifra skal det gå den rette veien!", heter det til slutt i kampreferatet.

Stoppen SK ledes av trenerne Ole Petter Engebretsen og Thomas Røed. Klubben ble stiftet 12. april i fjor, og har tatt over Spa/Bras plass i 3. divisjon.