TRANBY: 16-åringen har vist svært god kjøring i årets DS3-cup i Norge og Danmark, og belønningen er nå å være én av fem som får kjempe om Norges Bilsportforbunds prestisjetunge konkurranse «Bilsporttalentet». Hovedpremien er 300.000 kroner, penger som er meget kjærkomne i en ellers kostbar idrett å satse på.

– Det er stort bare å bli tatt ut. Å vinne denne konkurransen vil gi en stor mulighet til å komme enda lenger, og ikke minst få kjørt enda mer neste år, sier Marcus Påverud i en pressemelding.

Bilsporttalentet er en gulrot for alle unge utøvere mellom 15 og 21 til å vise at de er Norges neste store bilsportstjerne. Profilerte førere som Dennis Olsen, Andreas Bakkerud og Thomas Bryntesson er noen av dem som har klatret helt til topps.

Manndomsprøve

Konkurransen avholdes på Vålerbanen i Hedmark i midten av september. Den vil bestå av kjøring av ulike kjøretøyer på både fast og løst underlag, den vil teste utøveren i mediehåndtering – og kronen på verket; den fysiske testen. Sistnevnte er selve manndomsprøven hvor utøverne får kjørt seg beinhardt i regi av bilsportforbundets fysiske trener Fredrik Brenna-Lund.

– Jeg føler jeg er i god form, og den fysiske formen kjennes bra. Jeg trener hver dag, og det er mye kondisjonstrening i form av løping og sykling. Styrkebiten går også greit, men det viktigste er kondisjonen, sier 16-åringen fra Tranby.

Påverud kan også nyte godt av noen råd fra tidligere vinner Dennis Olsen, som følger tett med på 16-åringens prestasjoner.

Yngstemann

– Jeg tenker der er en stor mulighet for Marcus, og jeg tror at han er klar til å ta utfordringen og vil kunne klare å være en av kandidatene til å vinne. Han har jobbet hard både med seg selv og kjøringen – og burde være 100 prosent forberedt til konkurransen, sier Dennis Olsen.

Påverud er bare så vidt i starten av sin karriere og har mange år igjen foran seg, men viser allerede at han har noe å gjøre bak rattet. Å være den yngste i denne konkurransen vil i hvert fall ikke være noen ulempe.

– Jeg er kjempeglad for å få muligheten nå, for dette er kanskje den beste tiden å få denne muligheten nå som vi er på vei til å vise oss fram i utlandet. Og om jeg skulle vinne, så vil det også være positivt for fremtidige samarbeidspartnere å vise til at jeg er Norges bilsporttalent, sier en spent Påverud.