TRANBY/RAKKESTAD:I helgen hadde Citroën DS3 Cup-sirkuset forflyttet seg fra Danmark og opp til Norge og Rudskogen Motorsenter for det siste løpet i den norske Citroën DS3-serien. Et løp der Marcus Påverud (15) fra Tranby skulle sikre seg den norske tittelen.

– Det og bli norsk mester allerede i den første sesongen er bare noe jeg drømte om før sesongstart. Det har vært en jevnt bra sesong hvor jeg hele tiden har plukket verdifulle poeng, sier Påverud i en pressemelding.

På lørdag formiddag skulle kvalifiseringen som ga utgangspunktet for startposisjonen til finale 1 kjøres. Her satt Marcus tidlig gode tider å lå lenge og knivet om en første eller andretid, men når det gjensto ett minutt igjen av kvalifiseringen ble han til slutt skjøvet ned på en tredjeplass.

Fra tredje startspor kommer Marcus godt ut av starten i den første finale. Han henger lenge med de to første, men må etter hvert begynne å se seg bakover da hans teamkompis danske Rasmus Klarskov Larsen begynner og presse. Marcus klarer lenge og holde Rasmus bak seg, men må til slutt gi opp kampen og kjører over mål til en hederlig fjerdeplass.

– Rasmus har vært den klart sterkeste hele sesongen i denne cupen og en av dem som har hjulpet meg med å ta de skrittene med kjøringen som jeg har gjort denne sesongen. Derfor var det moro og kunne kjempe med han uten å bli nevneverdig stresset av de forbikjøringsforsøkene han gjorde, forteller Marcus.

Under søndagens finale startet Marcus igjen fra tredje startspor og var godt med ut fra start. Etter noen runder hvor han måtte forsvare seg mot sin egen teamsjef Martin Jensen måtte han til slutt gi tapt og falt tilbake til en 5. plass i mål.

– Martin Jensen kjørte dette løpet for moro. Til daglig er han en profesjonell sjåfør i 24-timers løp rundt i Europa. Han presset meg lenge, og til slutt hadde jeg dessverre kjørt dekkene mine for varme, så jeg klarte ikke og holde han bak meg lengre. Da gjaldt det bare og ikke tape mer fart å få bilen til mål. Jeg fikk godt høre at de gamle er fortsatt eldst da vi begge var i mål, flirer Marcus etter endt løp.

Med en 4. plass på lørdag og en 5. plass på søndag sikret Marcus seieren i den norske Citroën DS3 Cup og kan nå kalle seg norsk mester i denne merkescupen.

– Jeg kan ikke få takket teamet rundt meg som består av familien min, Insight Racing og Norges Bilsportsforbund sammen med mine sponsorer nok. Nå må jeg bare nullstille meg til neste løp om to uker som er avslutningsløpet for den danske cupen hvor jeg skal kjempe om en 4. plass totalt, avslutter Marcus Påverud.