TRANBY: For etter det han selv beskriver som en bra 3. plass og en «grei» 5. plass under Grand Prix Danmark på Jyllandsringen sist helg, så er han klar for å brette opp ermene.

– Det er stor spenning i den norske kampen. Det er bare å brette opp ermene og gjøre så godt jeg kan de siste løpene, sier Marcus Påverud.

Hans argeste norske konkurrent, Karin Elise Fossen, tok blant annet en seier i Danmark og klatret forbi Påverud med to poeng i den danske konkurransen. I den norske serien derimot, leder 16-åringen fremdeles med to poeng, så ingenting er avgjort.

Vil på pallen

Men det er ingen tvil om at seierne skal hjem til Tranby. Første utfordring er på hjemmebane på Rudskogen førstkommende helg.

– Ambisjonene er i hvert fall å komme på pallen, men jeg ønsker selvfølgelig å vinne. Det er flere sterke kandidater jeg kjemper mot, så det kommer til å bli hardt, sier Påverud.

Spesielt Fossen blir en spennende utfordring, ettersom hun nå ligger foran med to poeng i den danske konkurransen.

– Skal jeg ta igjen henne så må jeg konsentrere meg mer og øke tempoet enda litt til, konstaterer han.

Trives i Danmark

Under løpet i Danmark satt han igjen med en god opplevelse selv om han har vist bedre dager på resultatlistene. Egentlig var det ingenting å klage over.

– Jeg følte oppsettet på bilen var ganske bra, og jeg følte jeg har forbedret kjøringen min en god del siden sist vi var på banen, sier Påverud, som også stortrives på Jyllandsringen.

– Jeg synes det er morsom bane. Den er krevende og mye krappe svinger så det er en av de morsomme banene jeg har kjørt på.

Men når DS3-eliten vender tilbake til Norge og Rudskogen, så skal Marcus kjempe med nebb og klør.

– Det kommer til å bli hardt, men jeg skal kjempe til siste slutt, sier den talentfulle Lier-gutten, som i tillegg til konkurranser også forberederer seg til Bilsporttalentet-konkurransen på Vålerbanen om et par ukers tid.