LEIRDALEN: - Det morsomste med motocross var å ha en motor og å kunne gi litt gass, konstaterer Anders Sunde Gihle (8) like etter han har fått prøvekjøre en av de små men sterke syklene.

Det er nemlig svært vanlig blant unge, særlig gutter, å sikle etter det å være motocrossfører, skal vi tro en av lederne for arrangementet, Rolf Hoff.

– Vi opplever at veldig mange har barn som sier at de vil kjøre cross fordi de har sett det på TV, forteller Hoff.

– Litt skummelt, men mest morsomt

Selv om Anders, som hadde tatt turen med broren og faren sin for å prøve motocross, syntes det var morsomt, la han ikke skjul på at det boblet godt i kroppen før start også.

– Jeg var litt redd i begynnelsen, men etter hvert så fikk jeg det til, sier han fornøyd.

Og det ga følgende konklusjon for Sjåstadgutten:

– Det var litt skummelt, men mest morsomt.

Skummelt kan det nok være å sette seg på en så kraftig liten sykkel, men det er samtidig derfor Lier Motorsportklubb holder slike åpne dager, ifølge Hoff.

– Foreldrene vet ofte ikke hvordan man driver med denne typen sport og hva som skal til, så vi prøver å både rekruttere og informere, forklarer den entusiastiske dugnadsarbeideren.

Stort miljø – plass til flere

Hoff kan videre fortelle at motocrossmiljøet i Lier er solid i forhold til i andre steder i landet.

– Lier ligger jo nokså sentralt til både i forhold til Oslo-området, Drammen og Kongsberg, så vi har mange medlemmer, sier Hoff.

Likevel ønsker klubben altså rekruttering.

– Vi håper jo selvfølgelig å se flere av de som er her i dag på flere treninger i framtiden. I et miljø som, slik jeg har forstått det, var større for et par tiår siden enn i dag, er det viktig å få inn folk, påpeker han.

Og på spørsmål om Anders kunne tenke seg å begynne på motocross etter å ha vært på den åpne dagen, er svaret nokså enkelt og greit:

– Ja.