Knuste Norges beste kvinner i bilcross

STOR PRESTASJON: Liz Wessel fra Gullaug kunne juble over landsfinale-seier på Gardermoen sist helg.

STOR PRESTASJON: Liz Wessel fra Gullaug kunne juble over landsfinale-seier på Gardermoen sist helg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Men nå mangler Liz Wessel fra Gullaug penger og bil til å kjøre den aller største landsfinalen.

DEL

GULLAUG: Under landsfinalen for damer på Gardermoen sist helg suste Gullaug-kvinnen helt til topps etter en tøff og spennende innledning på løpet.

For veien til denne seieren var alt annen enkel. Bilcross har ingen offisiell NM-status, så landsfinalen er det gjeveste en kan vinne i denne motorsporten. Det gjør at hun nå kan kalle seg landets beste kvinnelige bilcrossfører.

– Jeg har ofte stang ut og ikke marginene helt med meg. Denne gangen hadde jeg mer hell, og det var helt rått, sier Liz Wessel til Lierposten.

30-åringen, som opprinnelig er fra Holmsbu i Hurum, har kjørt bilcross i 15 år, så hun er uten tvil en rutinert kvinne på startstreken. Men dette var første gangen hun klarte mesterstykket å vinne landsfinalen for kvinner. Og en ekstra prestasjon var det at hun måtte kjøre to finaler for å klare dette.

Vinnervilje

Underveis i de innledende omgangene hadde hun noe trøbbel med bilen, men klarte likevel å kjøre inn til to seiere og to andreplasser. Likevel måtte Wessel innom B-finalen, en finale hun måtte vinne om hun skulle ha sjans til å vinne A-finalen om hun skulle nå helt til topps.

Med en grei seier i B-finalen var det duket for A-finale, og muligheten om totalseier var nå virkelig til stede. Slik beskriver hun finaleløpet:

– Jeg så de andre dro litt fra meg. Bilen min hadde ikke nok å stille opp med, men jeg gir meg aldri. Alle i feltet kjempet tett og det ble mye klabb og babb. Etter noen svinger kom vi til alternativsporet (obligatorisk ekstra sving man må kjøre én gang, red.anm) , og til stor forundring var det ingen i feltet som tok den. Jeg tok alterantivsporet på første runde for å bli ferdig med den, og tok opp jakten. Jeg visste ikke hvor mange jeg hadde kjørt forbi for alt fokus var på å kjøre fortest mulig, forteller Wessel.

Mangler bil og penger

Med landsfinaleseier for kvinner ble hun dermed kvalifisert til den store landsfinalen for både herrer og damer, som går på Basserudåsen ved Kongsberg førstkommende helg. Dette er årets store høydepunkt for de drøyt 6000 som årlig stiller til start i et bilcrossløp.

Problemet nå er at hun mangler både bil og penger til helgens kjøring.

I bilcross er det slik at bilene automatisk blir lagt ut på anbud etter løpet, først og fremst for å holde innkjøpskostnadene på bilene lave. Og når en vinnerbil har en obligatorisk pris på bare 9000 kroner er det åpenbart at mange ønsker å by på denne. Så mange ville by at hun rett og slett ikke klarte å beholde bilen med sine motbud.

Nå trenger hun midler til å kjøpe seg en ny bil som er startklar for landsfinalen til helgen.

– Etter at jeg har gått ut og sagt at jeg trenger mer støtte og sponsorer til helgen, så har responsen vært overveldende. Det har kommet flere telefoner og på Facebook har folk delt budskapet mitt. De er helt råe som ønsker å hjelpe meg, så jeg håper virkelig at jeg får på plass muligheten til å kjøre til helgen, sier Wessel.

Artikkeltags