Kraftløpet ble en idrettsfest

Friskis og Svettis sørget for at løperne fikk skikkelig oppvarming. AGR Kraftløpet på søndag ble både en sosial ”happening” og en sportslig suksess.

Friskis og Svettis sørget for at løperne fikk skikkelig oppvarming. AGR Kraftløpet på søndag ble både en sosial ”happening” og en sportslig suksess. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

De rundt 400 deltagerne ble heiet fram av entusiastiske tilskuere langs løypa. Og når løperne i tillegg ble ledsaget av en gnistrende sommersol fra skyfri himmel, ble AGR Kraftløpet en løpsfest.

DEL

Søndag 19. august er en lokalhistorisk merkedag. Da gikk det aller første AGR Kraftløpet av stabelen på Tranby.

Og etter stemningen og den store interessen å dømme, blir det ikke det siste.


Mange deltagere

Barneløpet (900 meter) og Kraftmarsjen (turmarsj) samlet til sammen 200 deltagere, mens det var rundt 200 deltagere i hovedløpet som fordelte seg på kort (fem og en halv kilometer) og lang (ti og en halv kilometer) løype.

Disse føk ut fra startområdet da ordfører Helene Justad fyrte av startpistolen presis klokken tolv.


Tøff løype

Og enkelte var kanskje litt for ivrige i starten. Kraftløpet gjorde nemlig ikke skam på navnet sitt.

Den lange løypa over Kraftkollen ble en – ja, nettopp – kraftprøve. De fleste løpere tumlet ganske utmattede over målstreken på Hennummarka skole etter å ha vunnet en stor seier - over seg selv.


Sterke vinnertider

Soleklar vinner i herreklassen ble – ikke uventet – Øystein Mørk fra Lierskogen. Han tilbakela de drøye ti kilometerne på imponerende 39,49 minutter, og fortalte etter løpet at det hadde gått greiere enn forventet.

Vinner av dameklassen ble Helene Groth som ble klokket inn på 54,47 minutter.

Alle vi snakket med både før, under og etter løpet var fulle av lovord over arrangementet. Og arrangørene i den nystartede løpeklubben SK Kraft var strålende fornøyd etter gjennomføringen.

Resultatene finner du her http://kraftlopet.com/?page_id=272

Les mer og se flere bilder i torsdagens utgave av Lierposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken