LIER/BERGEN: Det var spenning til siste runde da lag-NM i sprangridning gikk av stabelen i Bergen. Og det var flere ryttere fra distriktet som markerte seg allerede fra første dag, i en konkurranse der ryttere fra hele landet deltok.

Både Sylling Rideklubb, Drammen og Omegn rideklubb og Drammen Ryttersportsklubb kjempet i toppen.

Børstet støvet av ridestøvlene

Men i finalen var det Jan Auen Hafskjold og hans lag som fikk flest nullrunder og færrest feil.

Hafskjold, med en fortid som en av landets beste sprangryttere, hadde børstet støvet av ridestøvlene for anledningen, etter å ha lagt ridekarrieren på hylla for mange år siden, og ledet an.

Forloveden Rebekka Lie Andersen og 18-åringen Mina Walen Simensen, begge bosatt i Lier, fulgte etter. Det samme gjorde fjerdemann på laget, Åge Dagfinn Eide Askeland.

Det ble aldri nødvendig med en omhopping i kampen om gullet. Fire strålende fornøyde ryttere kunne dermed heve armene og juble over seieren, sammen med lagleder Kjersti Ekornrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

50 medlemmer

At en liten klubb som Drammen Ryttersportsklubb markerer seg i et NM er ikke mindre enn imponerende.

Klubben har i underkant av 50 medlemmer totalt og har bare eksistert i et halvt år.

Og det var mye å glede seg over for den lille klubben med de store ambisjonene.

12 av medlemmene red i tre ulike divisjoner og lag-NM.

For å klare å stille lag i de ulike divisjonene, som er delt inn i ulike hinderhøyder, måtte noen stille på flere lag. To store hestebiler fraktet til sammen 16 hester over til Vestlandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Til topps i 1. divisjon

1. divisjon ble også vunnet av ett av lagene til Drammen Ryttersportsklubb, og på dette laget var Lina Ekornrud, Rebekka Lie Andersen, Ragnhild Rabo og Åge Dagfinn Eide Askeland.

Drammen og Omegn rideklubb, som går for å være en av landets ledende klubber i sprangridning, var med og kjempet i toppen til siste slutt, men fikk for mange feil i andre omgang til å komme på pallen.

Klubben tok en fjerdeplass i mesterskapet.