Gå til sidens hovedinnhold

Far og sønn nominert til høythengende pris

Artikkelen er over 4 år gammel

Johan Sebastian og Geir Gulliksen er nominert i hver sin klasse i AEG Awards, som er hestesportens svar på Idrettsgallaen.

LIERSKOGEN: Johan Sebastian er nominert i klassen "aldersbestemt sprang", mens pappa Geir er nominert i "sprang senior".

Unge Gulliksen er en favoritt i sin klasse. Han har hatt en svært god sesong på hestene Chaloubet og Charleville, som har tatt ham opp i de store klassene og gjennomført med gode, stabile resultater.

– Dessverre er begge hestene solgt til USA, så nå må jeg ta et steg tilbake og bygge opp nye hester, sier Johan Sebastian.

– En livsstilsjobb

Hestepasseren Bibi Bie Nielsen, som også bor på Lierskogen, og som jobber hos Bull Sportshorses, er også nominert.

– Å være hestepasser er en livsstilsjobb, som er styrt av et ønske om til enhver tid å sørge for at de firbente har det best mulig, sier hun.

"Felles for alle de nominerte er at de har drevet med hest siden de var barn, og de er hardtarbeidende i en sport som gir både opp- og nedturer", heter det i pressemeldingen om de nominerte lierskauingene.  

Høythengende pris

AEG Awards henger høyt for de som driver med hest — her snakker vi hestesportens svar på Idrettsgallaen.

Vinnerne kåres lørdag 25. februar, under Arctic Equestrian Games Gallashow på Oslo Convention Center i Melsom i Vestfold.

AEG står for Arctic Equestrian Games, oversatt til arktiske ryttersportleker. Arrangementet består av konkurranser, så vel internasjonale som nasjonale i sprangridning, dressur, kjøring, mounted games, islandshest og voltige.

I tillegg er det mye showklasser, hest og rytter messe, oppvisninger, seminarer, clinics, prisutdelinger, moteshow, konserter og festligheter – for å nevne noe.

Ryttere i verdenstoppen

Programmet går over 11 dager og er åpent for publikum. Kjente internasjonale ryttere, som rir i verdenstoppen, deltar, og det gjør også Norges fremste ryttere — i ulike grener.

Arrangementet så dagens lys for første gang i 2006, og har siden vært i jevn og stigende vekst.

Kommentarer til denne saken