– Stas for Lier å slå jentene fra byen

GODT FORSVAR: Reistad-jentene var mest fornøyde med forsvarsspillet i 30-22 seieren over Glasserket. Og så var det gøy med så mye trøkk på tribunen. Fra høyre: Pernille Bergan, Ida Wamsad og Lisa Large.foto: gjermun sørstad

GODT FORSVAR: Reistad-jentene var mest fornøyde med forsvarsspillet i 30-22 seieren over Glasserket. Og så var det gøy med så mye trøkk på tribunen. Fra høyre: Pernille Bergan, Ida Wamsad og Lisa Large.foto: gjermun sørstad

Artikkelen er over 4 år gammel

Det sa Reistad-trener Robert Ege etter at laget vant over Glassverket. Drammens-laget var ubeseiret i serien før kampen i Reistad Arena. Men der ble hjemmelaget for sterke.

DEL

STOPPEN: Det var en flott ramme rundt kampen, rundt 300 tilskuere hadde møtt opp på en fredagskveld for å se to av de beste 16-årslagene i distriktet.

Reistad dro litt ifra i starten av kampen og ledet 7-3 da Glassverket tok timeout. Det hjalp for Drammens-jentene og ikke lenge etterpå stod det 8-8. Men da dro Reistad rett ifra igjen og til pause stod 17-13 til hjemmelaget. I annen omgang dro Lier-jentene ytterligere litt ifra og etter 2x25 minuter stod det 30-22 på resultat-tavla.

Godt forsvar

– Jeg trodde det ikke skulle gå så bra. Og forsvaret vårt var veldig bra i dag, fortalte Lisa Large. Det var første gangen Reistad-jentene slo Glassverket. Reistad-treneren visste at jentene hadde muligheten.

– Hvis vi spillte opp mot vårt beste, visste jeg at vi hadde en god mulighet. Vi ville revansjere oss for tapet mot Sandefjord i forrige kamp, fortalte Robert Ege.

– Det var spennende å stå bak der i dag. Forsvaret vårt var veldig bra, sa en fornøyd Reistad-keeper Ida Wamstad.

Og aldri har Reistad-jentene spilt foran så mange tilskuere på hjemmebane.

– Det er gøy med så mange tilskuere. Føler at vi må vise at vi duger på hjemebane, sa Lisa Large.

– Når kampen er i gang tenker man ikke over at det er så mye folk, tilføyde Pernille Bergan.

En klubb i vekst

Reistad Jenter 16 har to lag i seriesystemet og totalt 35 spillere. Og det gror godt i klubben for tiden.

– Vi økte med 25 prosent spillere i fjor og regner med det samme i år, forteller Ege.

Reistad-treneren forteller videre at 16-årslaget ikke har hatt frafall og at de har fokus på å utvikle hele laget og ikke bare første-laget som slo Glassverket. Det er laget som spilte i kveld som det satses på å gå til Bring-serien på nyåret.

Da må de være blant de fire beste i sin pulje. Ege forteller at de har mange 15-åringer på laget og at det er først neste år de håper å kunne være med i toppen i Bring-serien.

– Vi skal kvalifisere til Bring-serien i år, men samtidig er det viktig å få med alle de 35 jentene, avslutter Reistad-trener Robert Ege.

Artikkeltags