Gå til sidens hovedinnhold

Tidlig nøkkelkamp for St. Hallvard

Artikkelen er over 4 år gammel

Kampen mot Falk Horten blir en viktig test for et St. Hallvard-lag som skal unngå nedrykk.

(Drammens Tidende)

LIER: Hittil har Lier-laget tapt alle sine kamper mot Drammen, Haslum, Halden og ØIF Arendal. Søndag kommer Falk på besøk – et nyopprykket lag som også står uten seier.

Følg kampen LIVE her

Se kampen direkte på handballtv.com

Oppgjøret kan regnes som en tidlig nøkkelkamp i det som ser ut til å bli en nedrykksstrid mellom de tre nyopprykkede lagene St. Hallvard, Falk og Lillestrøm.

Kan bli bunnstrid

– Ja, det er klart at det er et lag jeg tror vi kommer til å slåss med i bunnen av tabellen, så det blir spennende å se hvordan vi står i forhold til dem, sier St. Hallvard-trener Glenn Solberg til Drammens Tidende.

Falk vant begge oppgjørene i 1. divisjon i fjor. Horten-laget har blant annet hentet den tidligere DHK-dansken Kennie Boysen, mens Magnus Fredriksen er lagets toppscorer.

– De har forsterket stallen sin med en del nye spillere, mens vi fortsatt har de samme pluss tre skader, så sånn sett ligger vi vel dårlig an da. Men jeg har en god følelse. Vi har trent godt og hadde en fin match mot ØIF Arendal sist hvor vi sto godt bak og spilte oss til flere sjanser, sier Solberg.

LES OGSÅ: Fire strake tap for SHK

Må ha 15 poeng

Med hensyn til hvor mange poeng St. Hallvard bør sikre seg for å unngå nedrykk, viser de tre siste sesongene at du trenger minst 15 poeng for å havne over kvalifiseringsplassen.

I fjor rykket Stord og Viking ned med henholdsvis fem og minus ett poeng, mens grensen for nedrykk var 15 og 12 poeng sesongene før det.

Solberg vil ikke bruke altfor mye energi på tabellsituasjonen, men legger ikke skjul på at det ville gjort godt om St. Hallvard tok sitt første poeng i eliteserien på søndag.

– Det hadde vært gøy for klubben og spillerne å få en seier på øverste nivå. Når du trener og ofrer så mye, er det fint å få belønning i form av en seier og ikke bare godt spill, sier treneren.

LES OGSÅ: Skadetrøbbel for Solberg

Unngår operasjon

Uansett utfall, kan kampen mot Falk innebære en gladnyhet for Solberg. Kim Tajet Skaug skadet ankelen mot DHK og risikerte operasjon, men den siste uka har pila pekt oppover.

– Det ser veldig mye bedre ut, og det er nok helt uaktuelt med operasjon sånn som det ser ut nå, forteller Solberg.

Skaug skal testes inn mot Falk-kampen, mens Fredrik Utengen og Jarle Mørk Pettersen definitivt er ute.

LES OGSÅ: Helmørk dag for St. Hallvard: - Vi er fryktelig dårlige

Kommentarer til denne saken